Už pasikėsinimą padegti turtą ir skausmo sukėlimą moteriai – 8 mėnesiai laisvės apribojimo

Klaipėdos apylinkės teismas skyrė aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmę vyrui, kuris kėsinosi padegti moters butą ir sudavė jai į galvą.

Klaipėdos apylinkės teismas skyrė aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmę vyrui, kuris kėsinosi padegti moters butą ir sudavė jai į galvą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Klaipėdos apylinkės teismas skyrė aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmę vyrui, kuris kėsinosi padegti moters butą ir sudavė jai į galvą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 7, 2021, 5:57 PM

Vyras, pranešime įvardijamas kaip N.P., baudžiamuoju įsakymu pripažintas kaltu dėl pasikėsinimo sunaikinti svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu bei fizinio skausmo sukėlimo.

Byloje nustatyta, kad N.P. 2021 metų rugpjūčio 19-osios naktį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tyčia įmetė stiklinį butelį su degiu skysčiu į nukentėjusiosios buto balkoną bei bandė jį padegti, tačiau nusikalstamos veikos nebaigė dėl nepriklausančių nuo jo aplinkybių, mat tai pastebėjusi nukentėjusioji jam pasipriešino. Konflikto metu N.P. kumščiu sudavė tris smūgius nukentėjusiajai į galvą.

Kaltinamasis kaltę pripažino, anot vyro, įvykio metu jis buvo neblaivus ir eidamas pas nukentėjusiąją įsipylė į degtinės butelį dyzelino. Taip pasielgė dėl girtumo ir galbūt dėl pavydo, nes tuo metu pas nukentėjusiąją buvo grįžęs jos sutuoktinis. Pamatęs balkone nukentėjusiąją, vyras norėjo su ja pasikalbėti, bandė įlipti į balkoną, bet moteris jį nustūmė.

Teismas, įvertinęs byloje surinktų įrodymų visumą, konstatavo, kad N.P. kaltė įrodyta visiškai.

Skirdamas bausmę kaltinamajam, teismas atsižvelgė į tai, kad N.P. nevedęs, dirba, turi galiojančių administracinių nuobaudų. Teismas N.P. paskyrė vienų metų laisvės apribojimo bausmę, įpareigodamas N.P. bausmės laikotarpiu būti namuose nuo 23 val. iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu.

Kadangi baudžiamoji byla išnagrinėta priimant teismo baudžiamąjį įsakymą, t.y. nerengiant bylos nagrinėjimo teisiamajame posėdyje, N.P. paskirta bausmė sumažinta trečdaliu, paskiriant aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant vyrą šiuo laikotarpiu būti namuose nuo 23 val. iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu.

N.P., nesutikdamas su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, per keturiolika dienų nuo šio dokumento nuorašo gavimo turi teisę paduoti teismui prašymą surengti bylos nagrinėjimą teisme. Kaltinamajam šia teise nepasinaudojus, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja, o įsiteisėjęs teismo baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.