Dzūkijos gydytojai už neteisėtai laikytus psichotropinius vaistus gresia baudžiamoji atsakomybė

Kauno apygardos prokuratūros prokurorė teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje varėniškė šeimos gydytoja kaltinama dokumentų suklastojimu ir neteisėtu disponavimu psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Dzūkijos gydytojai už neteisėtai laikytus psichotropinius vaistus gresia baudžiamoji atsakomybė<br>J.Butkutės asociatyvi nuotr.
Dzūkijos gydytojai už neteisėtai laikytus psichotropinius vaistus gresia baudžiamoji atsakomybė<br>J.Butkutės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-11-15 10:43

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Alytaus apskrities VPK pareigūnai. Tyrimo metu buvo nustatyta, kad Varėnos rajone šeimos gydytoja dirbanti N.J. šių metų sausio mėnesį galimai suklastojo receptą, su kuriuo tą pačią dieną vaistinėje įsigijo dvejus vaistinius preparatus, įtrauktus į psichotropinių medžiagų, leidžiamų vartoti medicinos tikslais, sąrašą.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusios prokurorės N.Urbonavičienės, nepaisant to, kad kaltinamoji savo kaltę neigia, byloje surinkta daugybė duomenų, sudariusių pagrindą pareikšti įtarimus ir bylą su kaltinamuoju aktu perduoti teismui.

Dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti ir dokumentų klastojimą Baudžiamasis kodeksas numato baudą, areštą arba laisvės atėmimą iki 2 metų.

Byla perduota nagrinėti į Alytaus apylinkės teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.