Per „Facebook“ darbą susiradusi vilnietė liko ir be darbo, ir be pinigų

Papildomų pajamų troškusi vilnietė susigundė socialiniame tinkle „Facebook“ rastu sukčių skelbimu, tačiau vietoje žadėto didelio atlyginimo, pati nusikaltėliams pervedė daugiau kaip 20 tūkstančių eurų.

Antradienį sostinėje net du sukčiavimo atvejai: iš dviejų moterų išviliota daugiau nei 21 tūkst. eurų suma.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Antradienį sostinėje net du sukčiavimo atvejai: iš dviejų moterų išviliota daugiau nei 21 tūkst. eurų suma.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Antradienį sostinėje net du sukčiavimo atvejai: iš dviejų moterų išviliota daugiau nei 21 tūkst. eurų suma.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Antradienį sostinėje net du sukčiavimo atvejai: iš dviejų moterų išviliota daugiau nei 21 tūkst. eurų suma.<br>T.Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2021, 10:47 AM, atnaujinta Dec 8, 2021, 1:01 PM

Nors pats nusikaltimas įvykdytas dar liepos mėnesį, moteris į policiją kreipėsi tik antradienį, gruodžio 7 dieną.

Policijos pareigūnams nukentėjusioji, kuriai 60 metų, papasakojo, kad liepą socialiniame tinkle radusi darbo pasiūlymą, susigundė žadamais nemažu atlyginimu ir susisiekė su skelbimo autore.

Tai pasirodė esanti rusakalbė moteris, kuri pareiškė, kad vilnietės kandidatūra jai tinka bei paprašė jai atsiųsti savo asmens dokumentų kopijas bei įsigyti „Revolut“ kortelę.

„Jūs priimta į darbą“, – pareiškė rusė, gavusi iš lietuvės jos paso kopiją bei kortelės duomenis.

Per „WhatsApp“ programėle su savo „darbdave“ bendravusi moteris, netrukus sulaukė pasiūlymo šiek tiek „investuoti“ į bendrą verslą ir pažado, kad netrukus pinigai jai grįš keleriopai.

Nieko blogo tąkart neįtarusi vilnietė pervedė moteriai visus sąskaitoje turėtus pinigus, 20 tūkst. 350 eurų ir ilgai laukė, kol jai jie sugrįš, tačiau taip ir nesulaukė.

„Kai supratau, kad ji sukčiauja, užblokavau ją ir daugiau nebendravau“, – policijos pareigūnams aiškino nukentėjusioji.

Dėl sukčiavimo dideliu mastu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jei vilnietę apgavusią moterį policijos pareigūnams pavyks surasti, jai gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Antradienį į Vilniaus policiją dėl galimo sukčiavimo taip pat kreipėsi 37 metų moteris.

Ji teigė, kad gruodžio 6-ąją, apie 21 val. 45 min., nepažįstami asmenys apgaule iš jos banko sąskaitos pasisavino 777 eurus.

Dėl šio įvykio policija taip pat pradėjo ikiteisminį tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.