Šiaulietis kvaišalų atsargas slėpė garų surinktuve

Nesu priklausomas nuo kvaišalų – vartojau,  bet pasimokiau. Taip teisme kalbėjo šiaulietis 47 metų Audrius Klyvis, kurio namuose pareigūnai rado visą kvaišalų arsenalą – maišelį kokaino, psichotropinių vaistų tabletę ir džiovintų haliuciogeninių grybų.

Šiaulietis tikino, kad kokainą pirko savo reikmėms.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Šiaulietis tikino, kad kokainą pirko savo reikmėms.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2021-12-10 13:54, atnaujinta 2021-12-10 14:02

Visiškas kaltės pripažinimas vyriškio neišgelbėjo: įkalinimo įstaigoje jam teks praleisti 5 metus ir 4 mėnesius. Tai – trečdaliu sumažinta bausmė, nes šiauliečio namuose buvo aptiktas didelis kiekis – beveik 69 gramai – kokaino.

A.Klyviui taip pat teks sumokėti daugiau kaip 1150 eurų. Tiek kainavo šiauliečio pargabenimas iš Norvegijos, mat įkliuvęs gimtinėje jis nutarė slapstytis.

Krata šiauliečio namuose atlikta 2020 m. birželio 3-iosios popietę. Tądien A.Klyvio namuose svečiavosi pažįstamas, kurį šeimininkas pavaišino kokaino doze, o likutį atidavė išsivežti.

Apsvaigęs vyriškis įkliuvo pareigūnams ir prisipažino, iš kur gavo kvaišalų.

Per kratą sodo namelyje buvo rastas garų surinktuve paslėptas maišelis su beveik 69 gramais kokaino. Šeimininkas prisipažino, kad narkotikų įsigijo prieš kelis mėnesius, kai sugrįžo iš komandiruotės Didžiojoje Britanijoje.

Teisiamasis sakė 70 gramų kokaino kvaišalų pirkęs sau ir nežinojęs, kad vaišinimas yra prilygintinas platinimui.   

Be to, aptikta ir nedidelis kiekis sudžiovintų glotniagalvių genties grybų. Šių kvaišalų Didžiojoje Britanijoje ir Nyderlanduose pabandęs A.Klyvis nutarė pats jų užsiauginti, nes patiko poveikis – neva jam pagerėdavo nuotaika, atsirasdavo haliucinacijų.

Glotniagalvių grybų sporų šiaulietis parsivežė iš Nyderlandų. Vyriškis internete pasiskaitė apie grybų auginimą, bet auginti nesisekė – susidžiovino tik apie 5 gramus. Pusę grybų A.Klyvis suvartojo, o likutį laikė namuose.

Per kratą pareigūnai rado ir vieną tabletę su kvaišinančia medžiaga ir lygiavamzdžio šautuvo 12 mm kalibro šovinį. Pastarąjį netyčia pametė anksčiau viešėjęs pažįstamas medžiotojas, todėl visas aplinkybes įvertinęs teismas nusprendė atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės dėl mažareikšmiškumo.  

Lietuvoje anksčiau neteistam A.Klyviui grėsė įkalinimas nuo 8 iki 10 metų. Dėl prisipažinimo, atgailos ir prašymo nagrinėti bylą nebeatliekant įrodymų tyrimo nuteistajam skirtoji 8 metų įkalinimo bausmė buvo sumažinta trečdaliu.  

Šiaulių apylinkės Šiaulių rūmų teisėjo Martyno Galvičiaus paskelbtas nuosprendis dar gali būti skundžiamas aukštesnės instancijos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.