Į psichotropinius vaistus įnikęs šiaulietis jų gaudavo klastodamas receptus

Gyvenime sunkumų patyręs 34 šiaulietis Justas Ch. kreipėsi į gydytojus, kurie jam skyrė gydymą psichotropiniais vaistais. Po kurio laiko gydymas buvo nutrauktas, bet į psichotropinius vaistus įnikęs vyras nebegalėjo be jų gyventi.

Jam būtinais vaistais šiaulietis nusprendė apsirūpinti klastodamas receptus.<br> M.Astrausko asociatyvi nuotrauka
Jam būtinais vaistais šiaulietis nusprendė apsirūpinti klastodamas receptus.<br> M.Astrausko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 11, 2021, 7:38 AM

Jo manymu jam būtinais vaistais Justas Ch. nusprendė apsirūpinti pats klastodamas receptus. Psichotropinius vaistus suklastotais receptais Justas Ch. pirkdavosi vaistinėse bei prašydavo jų nupirkti savo draugo 33 metų Dovydo P.

Išaiškėjus šiai aferai abu šiauliečiai buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn ir atsidūrė teisiamųjų suole.

Skyrė laisvės apribojimo bausmę

Bylą išnagrinėjęs Šiaulių apygardos teismas kaltu dėl dokumento suklastojimo, suklastoto dokumento panaudojimo bei neteisėto disponavimu psichotropinėmis medžiagomis pripažintam Justui Ch. skyrė dvejų metų laisvės apribojimo bausmę ir įpareigojo neatlygintinai išdirbti 150 valandų senyvo amžiaus bei neįgaliais žmonėmis besirūpinančiose įstaigose.

Kaltu dėl neteisėto psichotropinių medžiagų užvaldymo bei paspirtuko vagystės pripažintam Dovydui P. teismas skyrė pusantrų metų laisvės apribojimo bausmę ir įpareigojo jį 100 valandų neatlygintinai išdirbti senyvo amžiaus bei neįgaliais žmonėmis besirūpinančioses įstaigose.

Nusprendė klastoti receptus

Klastoti jam reikiamų psichotropinių vaistų receptus Justas Ch. pradėjo 2019 metų spalį ir tai sėkmingai darė iki 2020 metų liepos 17 dienos.

Lazeriniu spausdinimo aparatu17 recepto blanko kopijų su Šiaulių mieste esančių kelių gydymo įstaigų ir jų gydytojų rekvizitais atsispausdinęs Justas Ch. į juos įrašė realiai neegzistuojančius žmones, kuriems neva šie receptai buvo išrašyti. Receptuose buvo nurodyta, kad jame įrašytam asmeniui skirtas gydymas psichotropiniais vaistas „Lorazepam“ ar „Zopiclone“.

Psichotropiniai vaistas su šiais suklastotais receptais buvo perkami įvairiuose Šiaulių miesto vaistinėse. Pagal šiuos receptus buvo įsigyta 840 psichotropinių vaistų tablečių. Vien tik Dovydas P. savo draugui nupirko ir perdavė 150 tokių tablečių.

Per ikiteisminį tyrimą Dovydui P. buvo pareikšti ir įtarimai dėl 379 eurus kainuojančio elektrinio paspirtuko vagystės iš vienos Šiaulių miesto parduotuvės.

Psichotropinių vaistų neplatino

Teisme abu kaltinamieji savo kaltės neneigė. Anksčiau neteistas Justas Ch. sakė, kad klastodamas vaistus jis tesiekė įsigyti vaistų, kuri jam buvo labai reikalingi.

Tardamas savo paskutinį žodį kaltinamasis Justas Ch. teismo prašė skirti jam kuo švelnesnę bausmę. Šiaulietis sakė, kad gydymas yra sėkmingas, jis dirba ir tiesiog nori gyventi.

Anksčiau taip pat neteistas Dovydas P. teisme sakė, kad vaistus suklastotais receptais Justui Ch. pirkdavo tik norėdamas padėti draugui.

Duomenų, kad suklastotais receptais įsigytus vaistus šie šiauliečiai būtų kam nors platinę, per ikiteisminį tyrimą ir teisme nebuvo gauta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?