Paaiškėjo daugiau detalių apie kruviną naktį Lentvaryje: iki žiaurios žmogžudystės gėrė 4 paras

Buto šeimininkų ir nuomininkų išgertuvės Lentvaryje baigėsi tragedija, nusinešusia dviejų žmonių gyvybę. Trečioji auka, nuomininko peiliu subadyta moteris, gydoma ligoninėje, neaišku, ar ji liks gyva.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 11, 2022, 5:46 PM, atnaujinta Jan 11, 2022, 5:47 PM

Krauju aptaškytos grindys ir sienos, ant stalo – buvusios puotos likučiai, o ant grindų – du negyvi žmonės ir leisgyvė pensininkė.

Tokį kraupų vaizdą vėlų šeštadienio vakarą išvydo pro vieno buto duris Vytauto gatvėje Lentvaryje įžengę pareigūnai.

Jie turės išsiaiškinti, kodėl neseniai šiame bute su sugyventine apsigyvenęs nuomininkas puolė peiliu badyti buto šeimininkų, su kuriais ne vieną dieną girtavo.

„Jis buvo toks girtas, kad vedamas į policijos automobilį nesugebėjo apversti liežuvio“, – pasakojo nužudytųjų kaimynai.

47 metų įtariamąjį, kuriam areštinėje buvo nustatytas 2,18 promilės girtumas, pavyko apklausti tik praėjus daugiau nei parai.

Pasak ikiteisminį tyrimą kontroliuojančio Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroro Alvydo Valiukevičiaus, sulaikytajam pareikšti įtarimai dėl dviejų žmonų nužudymo ir sunkaus kūno sužalojimo.

Tačiau vėliau įtarimai gali dar pasunkėti, nes peiliu sužalotos 76 metų moters būklė labai sunki, medikai vakar suteikė nedaug vilčių, kad ji liks gyva.

Sužeistajai nustatyta durtinių žaizdų pilve, krūtinėje, rankose, jai smarkiai pažeisti vidaus organai.

Nužudytųjų ir sužalotos pensininkės kaimynai policijos pareigūnams papasakojo, kad trijulė – motina, sūnus ir jo sugyventinė – bute gyvena jau seniai.

Nors visi trys mėgo išgerti, tai rūpesčių kaimynams nekėlė. Situacija pasikeitė, kai buto šeimininkai išnuomojo kambarį būsimam žudikui ir jo sugyventinei.

Prie stalo sėdus jau ne trims, o penkiems žmonėms iš buto pradėjo sklisti triukšmas. Jis erzindavo kitus laiptinėje gyvenančius žmones.

Kaimynų teigimu, iki žmogžudystės bute girtauta keturias paras, o šeštadienio vakarą buvo girdėti ir pikti balsai, ir klyksmai.

Apie tai, kad nuomininkas stvėrė peilį ir pradėjo badyti juo buto šeimininkus, namo gyventojai sužinojo iš įtariamo žudiko sugyventinės.

Nors ir būdama girtutėlė (nustatytas 2,7 promilės girtumas), ji sugebėjo išbėgti iš pirmame aukšte esančio buto ir apie nusikaltimą pranešti antrame aukšte gyvenančiam vyrui. Jis iškvietė policijos pareigūnus ir greitąją pagalbą.

Atvykus jiems buto šeimininkės 57 metų sūnus ir jo 55 metų sugyventinė jau buvo negyvi.

Įtariamasis teisėsaugininkams yra žinomas.

Jis anksčiau teistas už smurtinius nusikaltimus, ne kartą baustas administracine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: KT konstatavo, kad R. Žemaitaitis pažeidė Konstituciją