Tyrėjai suabejojo du žmones Lentvaryje peiliu subadžiusio žudiko psichika – jo laukia ekspertizė

Lentvaryje dviejų žmonių gyvybių pareikalavusio nusikaltimo liudininkė po truputį sveiksta. „Jos būklė sunki, tačiau po truputį taisosi“, portalui lrytas.lt sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Alvydas Valiukevičius.

Į Lentvaryje, Vytauto gatvėje esantį butą atskubėję greitosios pagalbos medikai ir policijos pareigūnai, jame rado du nužudytus žmones ir leisgyvę senutę. <br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Į Lentvaryje, Vytauto gatvėje esantį butą atskubėję greitosios pagalbos medikai ir policijos pareigūnai, jame rado du nužudytus žmones ir leisgyvę senutę. <br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2022, 2:11 PM

Tyrėjai tikisi, kad atsigavusią moterį bus galima apklausti ir ji sugebės prisiminti, kas vis dėlto jos bute, Vytauto gatvėje, įvyko šių metų sausio 8-osios naktį ir, kodėl nuomininkas staiga griebė peilį ir pradėjo badyti buto šeimininkus.

Dviem žmonėms jo dūriai buvo mirtini, šeimininkės 57 metų sūnus ir jo 55 metų sugyventinė nuo patirtų sužalojimų mirė iki atvykstant greitosios pagalbos medikams, o sužalota 76 metų pensininkė buvo rasta leisgyvė.

Ji dėl sužalojimų pilve, krūtinėje, rankose ir pažeistų vidaus organų buvo skubiai išvežta į ligoninę, kur gydoma ir dabar.

47 metų įtariamasis buvo sulaikytas nusikaltimo vietoje. Iškart po nusikaltimo jam buvo nustatytas 2,18 promilių girtumas.

Pasibaigus įtariamojo sulaikymo terminui teismas leido vyrą suimti, tad teismo jis lauks areštinėje.

Bendraudami su įtariamuoju tyrėjai suabejojo jo psichikos būkle, todėl dviejų žmonių žudikui ketinama skirti psichiatrinę ekspertizę.

„Reikia patikrinti, ar jam viskas gerai. Dabar renkame visus dokumentus susijusius su jo sveikata ir skirsime stacionarinę psichologinę psichiatrinę ekspertizę“, – sakė A.Valiukevičius.

Nužudytųjų ir sužalotos pensininkės kaimynai policijos pareigūnams papasakojo, kad trijulė – motina, sūnus ir šio sugyventinė bute gyvena jau seniai.

Nors visi trys mėgo išgerti, tai rūpesčių kaimynams nekėlė. Situaciją pasikeitė, kai buto šeimininkai kambarį išnuomojo būsimam žudikui ir jo sugyventinei.

Prie stalo sėdus jau ne trim žmonėms, o penkiems, iš buto pradėjo sklisti triukšmas, kuris erzindavo kitus laiptinėje gyvenusius žmones.

Kaimynų teigimu, iki žmogžudystės bute girtauta keturias paras, o žmogžudystės vakarą girdėjosi ir pikti balsai, ir klyksmai. Apie tai, kad jos sugyventinis stvėrė peilį ir pradėjo badyti juo buto šeimininkus, namo gyventojai sužinojo iš įtariamo žudiko sugyventinės.

Nors ir būdama visiškai girta (nustatytas 2,7 promilių girtumas), ji sugebėjo išbėgti iš pirmame aukšte esančio buto ir apie nusikaltimą pranešti antrame aukšte gyvenančiam vyrui, kuris į nusikaltimo vietą ir iškvietė policijos pareigūnus bei greitąją pagalbą.

Įtariamas žudikas anksčiau yra teistas už įvairius nusikaltimus, taip pat ir smurtinius, ne kartą baustas administracine tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.