Alkoholis prie vairo klampina ne tik buvusį Šiaulių mafijos šulą, bet ir jo uošvį – buvusį aukštą policijos pareigūną

Trečiadienį Raseinių rajone girtas vyras išvažiavo į priešpriešą ir kliudė maršrutinį autobusą. Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Aiškėja, kad automobilį vairavo buvęs aukštas Šaulių policijos pareigūnas.

Alkoholis prie vairo klampina ne tik buvusį Šiaulių mafijos šulą, bet ir jo uošvį – buvusį aukštą policijos pareigūną.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Alkoholis prie vairo klampina ne tik buvusį Šiaulių mafijos šulą, bet ir jo uošvį – buvusį aukštą policijos pareigūną.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 27, 2022, 12:57 PM, atnaujinta Jan 27, 2022, 1:23 PM

Kaip praneša Šiaulių apskrities VPK, sausio 26 d. apie 19 val.01 min. Raseinių rajone, Pikelių kaime, girtas (2,22 prom.) vyras (gim. 1958 m.) vairuodamas automobilį „Mazda 6“, susidūrė su priešpriešiais važiuojančiu maršrutiniu autobusu „Mercedes-Benz“, vairuojamu vyro (gim. 1959 m.).

Eismo įvykio metu žmonės nesužaloti.

Vairuotojas, įsirėžęs į maršrutinį autobusą, sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl transporto priemonės vairavimo girtam.

Aiškėja, kad automobilį „Mazda“ vairavo buvęs Šiaulių kriminalinės policijos pareigūnas Algirdas Jasius. Jis yra buvusio Šiaulių mafijos šulo Vlado Baranausko, pravarde Baranis, uošvis. Lrytas.lt jau ne kartą yra skelbęs, kad buvusios Princų grupuotės lyderį V.Baranauską pastaruoju metu persekioja alkoholio šešėlis. Jis taip pat yra įkliuvęs ir girtas prie vairo.

Pastarąjį kartą buvęs Šiaulių „princų“ nusikalstamos grupuotės šulas 64 metų Vladas Baranauskas, pravarde Baranis, buvo sulaikytas pernai lapkričio mėnesį, kai Šiauliuose budėję pareigūnai gavo pranešimą apie Šiauliuose Žemaitės – Algirdo Juliaus Greimo gatvių sankryžoje į automobilį „Mazda“ atsitrenkusį automobilį „Toyota Verso“.

Šį automobilį vairavęs V.Baranauskas pareigūnams atrodė girtas, tačiau tikrintis girtumą tikrintis atsisakė.

Kadangi baudžiamojon atsakomybėn už transporto priemonių vairavimą, kai vairuoja neblaivus asmuo, galima traukti ne tik tuos vairuotojus, kuriems nustatomas 1,51 ir daugiau promilių girtumas, bet ir tuos, kurie vengia pasitikrinti girtumą, V.Baranauskui buvo pareikšti įtarimai pagal šį Baudžiamojo kodekso straipsnį.

Pareiškus įtarimus Baranis buvo uždarytas į areštinę.

Po kurio laiko sulaikytasis pasiskundė, kad jam pablogėjo sveikata.

Vyras buvo nuvežtas į ligoninę, kur medikai jam nustatė 1,14 promilių girtumą.

Kadangi 1,14 promilių girtumas ligoninėje V.Baranauskui buvo nustatytas jau po to, kai jam atsisakius tikrintis girtumą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas vairavimo esant girtam, ligoninėje atliktos girtumo patikros rezultatai šiam ikiteisminiam tyrimui jokios įtakos neturės.

Baigus ikiteisminį tyrimą byla buvo perduota teismui. Už vairavimą girtam V.Baranauskui gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki vienerių metų.

Baranis taip pat gali netekti ir automobilio, kurį vairavo būdamas girtas, jam tai pat bus atimta teisė kelerius metus vairuoti transporto priemones.

Tokia pat bausmė gresia ir  trečiadienį automobilį apsvaigus nuo alkoholio vairavusiam bei avariją padariusiam V.Baranausko uošviui A.Jasiui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas