Į Panevėžio apygardos teismą atvyko girtas kaltinamasis: teko atidėti bylos nagrinėjimą

Į posėdį atvykus sunkiai apgirtusiam kaltinamajam, Panevėžio apygardos teismui ketvirtadienį teko nutraukti baudžiamosios bylos nagrinėjimą.

 Į Panevėžio apygardos teismą atvyko girtas kaltinamasis: teko atidėti bylos nagrinėjimą.<br>Naujienų portalo jp.lt nuotr.
 Į Panevėžio apygardos teismą atvyko girtas kaltinamasis: teko atidėti bylos nagrinėjimą.<br>Naujienų portalo jp.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 3, 2022, 2:25 PM

Teismas ketino nagrinėti bylą dėl sunkaus sveikatos sutrikdymo, neteisėto laisvės atėmimo, palikimo be pagalbos, kai gresia pavojus žmogaus gyvybei, neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu, šaudmenimis, neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Kaip pranešė teismas, posėdis turėjo vykti mišriu būdu – keturi kaltinamieji, jų gynėjai prisijungė nuotoliniu būdu, teismo salėje dalyvavo prokuroras ir penktasis kaltinamasis.

Pradėjus kaltinamųjų tapatybių patikrinimą, teismo posėdį teko stabdyti. Teismui kilo įtarimų, kad į posėdį atvykęs kaltinamasis A.S. gali būti neblaivus.

Į teismą buvo iškviesti policijos pareigūnai, jie alkoholio kiekio matuokliu patikrino kaltinamojo blaivumą. Paaiškėjo, kad posėdžio tęsti negalima, nes kaltinamasis apsvaigęs nuo alkoholio – nustatytas sunkus 2,58 promilės girtumas.

„Fizinis kaltinamojo dalyvavimas esant sunkiam girtumo laipsniui atima jam galimybę suvokti, suprasti, kas vyksta posėdyje, dėl to šiandien bylos nagrinėti negalime,“ – konstatavo bylą nagrinėjantis teisėjas Valdas Meidus.

Teisėjas įspėjo kaltinamąjį A.S., kad kitą kartą jam pasirodžius teismo salėje neblaiviam, teismas gali jam skirti atitinkamą kardomąją priemonę ir taip užtikrinti kaltinamojo dalyvavimą posėdyje.

Šioje byloje penki vyrai iš įvairių šalies miestų yra kaltinami tuo, kad 2020 metų gruodį pagrobė anykštėną iš jam priklausančios sodybos, uždarė jį automobilio bagažinėje, nuvežė į vienam kaltinamųjų priklausančią sodybą Alytaus rajone.

Spaudžiant 2 laipsnių šalčiui vyras buvo laikomas dvi paras surištas ir uždarytas ankštoje dėžėje, kuri stovėjo metalinėje cisternoje.

Po to nukentėjusysis buvo apvyniotas lipnia plėvele, uždarytas automobilio bagažinėje ir nuvežtas į Anykščių rajoną. Ten paliktas be pagalbos nuošalioje vietoje prie kelio. Nelaimėlį pamatė atsitiktinai pro šalį važiavę žmonės, jie apie nukentėjusįjį pranešė Bendrajam pagalbos centrui.

Kitas teismo posėdis suplanuotas kovo 24 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.