Trakų r. 18-metis apipylė vyrą degiu skysčiu ir padegė: auka kentėjo 3 paras ir bandė nuslėpti nusikaltimą

18-metis Kariotiškių kaimo gyventojas įtariamas neaiškiu skysčiu apipylęs ir padegęs 61 metų vyrą. Nukentėjusysis bandė nuslėpti nusikaltimą, tačiau vėliau jis buvo priverstas pripažinti, kad tai tiesa.

Trakų r. 18-metis apipylė vyrą degiu skysčiu ir padegė: auka kentėjo 3 paras ir bandė nuslėpti nusikaltimą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Trakų r. 18-metis apipylė vyrą degiu skysčiu ir padegė: auka kentėjo 3 paras ir bandė nuslėpti nusikaltimą.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-02-05 07:25

Smarkūs galvos nudegimai ir didžiulės žaizdos – dėl tokių sužalojimų į Respublikinę Vilniaus universitetinę ligoninę ketvirtadienio vakarą buvo atvežtas Kariotiškių kaimo (Trakų r.) gyventojas.

Apie sužalotą vyrą medikai informavo policijos pareigūnus, tačiau į ligoninę atskubėjusiam policininkų ekipažui ne iš karto pavyko išsiaiškinti, kaip ir kokiomis aplinkybėmis buvo padegtas vyras.

Nukentėjusysis tik neaiškiai burbėjo, kad dar sausio mėnesį jį kažkas apipylė degiuoju skysčiu ir padegė, tačiau kas tai padarė ir kur įvykdytas nusikaltimas, esą nežino ir neprisimena.

Trakų rajono gyventoją pareigūnams pavyko prakalbinti tik po kurio laiko, kai jis ligoninėje sušilo ir medikų duoti vaistai sumažino nudegimų keliamą skausmą.

„Tai padarė man artimas žmogus, norėjau jį apsaugoti“, – policininkams prisipažino vyras.

Nukentėjusiojo teigimu, konfliktas tarp jo ir tris kartus jaunesnio giminaičio įvyko sausio 31 dieną apie 21 valandą jo paties namuose.

Jo teigimu, tą vakarą jis su giminaičiu leido laiką namuose. Žodis po žodžio tarp jų įsiplieskė konfliktas.

Aštuoniolikametis iš kažkur paėmė buteliuką, kuriame buvo degiojo skysčio, visą išpylė vyrui ant galvos ir padegė.

Tai padaręs jaunuolis movė pro duris, o namo šeimininkas pats užgesino degančią galvą ir nutaręs, kad sužalojimai nėra sunkūs, nusprendė apie įvykį niekam nepranešti.

Vyras tylėjo ir skausmą kentė beveik tris paras, tačiau negydant nudegimų jo sveikata tiktai blogėjo.

Supratęs, kad be gydytojų pagalbos neišsivers, Trakų rajono gyventojas kreipėsi į medikus ir paprašė jų pagalbos.

Po pirminės nukentėjusiojo apklausos policijos pareigūnai buvo pradėję ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus sveikatos sutrikdymo, tačiau paaiškėjus, kad vyrą padegė jo giminaitis, ikiteisminis tyrimas buvo perkvalifikuotas į kitą Baudžiamojo kodekso straipsnį – nesunkų savo artimo giminaičio ar šeimos nario sveikatos sutrikdymą.

Bausmė už tokį nusikaltimą daug didesnė nei pirmuoju atveju.

Už savo artimojo sužalojimą numatoma vienintelė bausmė – laisvės atėmimas iki vienų metų, kai už fizinio skausmo sukėlimą galima atsipirkti ir viešaisiais darbais arba laisvės apribojimu, blogiausiu atveju laisvės atėmimu iki dvejų metų.

Kur gyvena įtariamasis, policijai žinoma.

Pareigūnai buvo nuvykę į jo namus, tačiau juose jaunuolio nerado. Jo toliau ieškoma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.