Iš Vokietijos vykstanti moteris pranešė, jog yra pagrobta: paieškų metu pareigūnai ją rado Kaune

Vasario 2d. iš Lenkijos į Bendrąjį pagalbos centrą paskambinusi moteris pranešė, jog yra pagrobta ir vyksta nežinoma kryptimi. Kitą dieną pareigūnai moterį rado Kaune.

 Apie savo pagrobimą Vokietijoje pranešusi moteris rasta Kaune.<br> Marijampolės apskrities VPK nuotr.
 Apie savo pagrobimą Vokietijoje pranešusi moteris rasta Kaune.<br> Marijampolės apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2022, 5:41 PM, atnaujinta Feb 7, 2022, 6:10 PM

Kaip praneša Marijampolė apskrities VPK, vasario 2 d. apie 17 val. 43 min. Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnai gavo Suvalkų policijos komendatūros informaciją apie tai, kad jiems paskambino moteris bei nurodė, kad vyksta iš Vokietijos ir yra pagrobta, kur ji randasi – pati nežino.

Tikrinti šią informaciją nedelsiant ėmėsi Marijampolės apskrities VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai. Pradėjus tikrinti informaciją buvo žinoma tik tiek, kad skambino moteris ir skambinta buvo iš neregistruoto telefono numerio (išankstinio apmokėjimo paslauga). Skambučio Lenkijos pareigūnams metu moteris buvo Lenkijos teritorijoje (skambino Bendruoju pagalbos centro telefonu 112 ir ją automatiškai sujungė su Lenkijos pareigūnais), o pradėjus tikrinti gautą informaciją, minėtas telefono numeris jau buvo išjungtas.

Turėdami visiškai minimalią informaciją bei glaudžiai bendradarbiaudami su Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnais ir Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroru, Marijampolės apskr. VPK pareigūnai vasario 3 d. apie 5 val. ryto surado moterį Kauno mieste.

Moteris apžiūrėta medikų, atlikti kiti būtini procesiniai veiksmai.

Nustatyta, kad pagrobimo fakto nebuvo, tačiau moteris, dėl tam tikrų aplinkybių, skambučio policijai metu buvo tuo įsitikinusi, todėl šis pranešimas nelaikytinas melagingu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.