Trys marijampoliečiai nuteisti dėl netesėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis

Kauno apygardos teismas kaltais dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pripažino tris marijampoliečius – D.K., P.D. ir K.A., pastarasis pripažintas kaltu ir dėl dokumentų klastojimo.

Trys marijampoliečiai nuteisti dėl netesėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Trys marijampoliečiai nuteisti dėl netesėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis.<br>P.Mantauto asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2022, 1:41 PM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, D.K. paskirta galutinė 6 tūkst. eurų dydžio bauda, P. D. turės sumokėti 5 800 eurų dydžio baudą. K.A. pripažintas kaltu ir dėl disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, ir dėl dokumentų klastojimo, subendrinus bausmes jam paskirta 7 800 eurų dydžio bauda. Iš jo taip pat bus išieškota automobilio vertę atitinkanti pinigų suma – 2 210 eurų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros prokuroras Dainius Simonavičius. 2021 m. vasario mėnesį Marijampolės miesto VPK kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais sustabdė iš namų kiemo išvažiuojantį D.K automobilį.

Automobilio „Audi A6“ bagažinėje rasti 7000 pakelių Baltarusijos Respublikos banderolėmis paženklintų cigarečių „NZ Gold“. Tokio krovinio vertė – 25 tūkstančiai 130 eurų. Kitas marijampolietis P.D. buvo sulaikytas veždamas tos pačios rūšies „NZ Gold“ cigaretes, jų turėjo 4 tūkstančius pakelių. Krovinio vertė – apie 14 tūkstančių 880 eurų.

Tyrimo duomenimis, P.D. veikė kartu su marijampoliečiu K. A., kuris suorganizavo automobilį nelegaliam cigarečių gabenimui bei atskirą mygtukinį telefoną kelionės saugumui užtikrinti. P.D. užduotis buvo pervežti krovinį jam suteiktu automobiliu, o K. A. šį automobilį lydėjo. Siekdami išvengti susidūrimo su pareigūnais, kelionės metu jie nuolat palaikė ryšį.

Bylos duomenimis, K.A., iš vakaro pirkdamas automobilį, kurį kitą dieną naudojo pervežti cigaretėms, pardavėjui pateikė melagingus duomenis, siekdamas nuslėpti savo tapatybę. Pats K.A. teigia, kad automobiliu nusikalstamų veikų daryti neplanavo, o kito asmens duomenis įrašė dėl to, kad ateityje išvengtų baudų dėl kelių eismo taisyklių pažeidimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.