Kauno matininkas sukurpė reto įžūlumo planą: tyčia susilaužęs ranką, mulkino net 11 draudimo firmų

Matininku dirbantis 32 metų kaunietis Audrius Kreivys siekė pasipelnyti iš draudimo bendrovių, tačiau buvo demaskuotas ir sėdo į teisiamųjų suolą. Melagingai apie patirtos traumos aplinkybes pranešęs vyras turės grąžinti penkiaženkles išmokas.

Kauno matininkas A.Kreivys apgavo 11 draudimo bendrovių ir įgijo per 20 tūkst. eurų.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Kauno matininkas A.Kreivys apgavo 11 draudimo bendrovių ir įgijo per 20 tūkst. eurų.<br>G.Bitvinsko asociatyvi nuotr.
Kauno matininkas A.Kreivys apgavo 11 draudimo bendrovių ir įgijo per 20 tūkst. eurų.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr. 
Kauno matininkas A.Kreivys apgavo 11 draudimo bendrovių ir įgijo per 20 tūkst. eurų.<br> V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 15, 2022, 4:16 PM, atnaujinta Mar 16, 2022, 2:26 PM

Sutartis su 11 įmonių dėl gyvybės draudimo ir draudimo nuo nelaimingų atsitikimų sudaręs A.Kreivys iš viso susižėrė net 20 tūkst. eurų, tačiau papilnėjusia sąskaita džiaugėsi neilgai.

Matininkas antradienį išgirdo nepalankų nuosprendį – Kauno apylinkės teismas jį pripažino kaltu dėl sukčiavimo ir pasikėsinimo sukčiauti, įpareigodamas atlyginti draudikams padarytą žalą.

Anksčiau neteistam kauniečiui skirta 2 metų laisvės apribojimo bausmė, kurios laikotarpiu jis privalės neatlygintinai dirbti 100 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose, kurios rūpinasi negalią turinčiais žmonėmis.

Kaunietis pranešė draudimo firmoms žastikaulio lūžį, kurį teigė patyręs garažų masyve.

Septynios draudimo įmonės žalą išmokėjo, o keturioms kauniečio pasakojimai sukėlė įtarimų.

Keista istorija sudomino ir teisėsaugos pareigūnus.

Ikiteisminio tyrimo metu A.Kreivys aiškino, jog buvo užpultas, o vėliau dėstė, jog paslydo ir nukrito nuo laiptų.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, jog tokie sužalojimai, kokius nurodė už sukčiavimą teisiamas matininkas, nukritus nuo laiptų negalėjo atsirasti.

Atsižvelgdamas į ekspertų išvadas, liudytojų parodymus, paties A.Kreivio parodymų nenuoseklumą ir kitas aplinkybes teismas pripažino, kad jis dėl turtinės naudos melavo draudikams, siekdamas juos suklaidinti.

Remdamasis ekspertais, teismas pripažino, jog matininkas veikė kartu su kriminalistų nenustatytu bendrininku, kuris jam tyčia smogė į ranką kietu buku daiktu, sukeldamas lūžį.

Kaltės nepripažinęs A.Kreivys aiškino, jog prie garažo masyvo jam nepavyko užvesti automobilio, o tuo metu jis skubėjo į darbą.

Neva pasiskolinęs iš kito žmogaus gnybtus, jis norėjo kuo greičiau pasiekti mašiną, tačiau atsidūręs ant laiptų paslydo ir nukrito.

Tačiau įtariamasis negalėjo nurodyti, iš ko konkrečiai buvo pasiskolinęs gnybtus.

A.Kreivio tvirtinimu, medicinos specialistai viršijo savo kompetencijos ribas ir pritempė išvadas, tačiau negalėjo pasakyti, kas šiose išvadose buvo neteisingai nurodyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.