Teismas nesutiko suimti Seimą Molotovo kokteliais apmečiusio įtariamojo Skirta intensyvi priežiūra

Prokuratūra penktadienį kreipėsi į teismą ir prašė leidimo suimti Jokūbą T., įtariamą pasikėsinimu sugadinti svetimą turtą. Jaunuolis buvo sulaikytas iš karto po to, kai Seimą apmėtė Molotovo kokteiliais. Tačiau teismas atmetė prokuratūros prašymą, jaunuolio suimti neleido, jam skirta intensyvi priežiūra.

Teismas nesutiko suimti Seimą Molotovo kokteliais apmečiusio įtariamojo.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Teismas nesutiko suimti Seimą Molotovo kokteliais apmečiusio įtariamojo.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2022, 9:21 AM, atnaujinta Mar 18, 2022, 4:55 PM

Kad prokuratūra prašys leidimo suimti įtariamąjį lrytas.lt penktadienį iš pat ryto patvirtino bylą dėl pasikėsinimo sunaikinti svetimą turtą kuruojantis prokuroras Rolandas Imbrasas. 

Nuotolinis teismo posėdis buvo surengtas penktadienį prieš pietus. Prokuroras teismo prašė įtariamajam skirti 3 mėn. suėmimo terminą. Prokororo manymu, įtariamasis gali bėgti, slėptis ar daryti naujus nusikaltimus.

Pavakare paaiškėjo, kad teismas suimti įtariamojo nesutiko ir paskyrė jam kitą kardomąją priemonę – intensyvią priežiūrą 3 mėn. Vaikinas nuo 20 val. iki 8 val. turės būti namuose, nuo jų jis negalės nutolti daugiau kaip 500 metrų.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, kovo 17 d. apie 3 val. 08 min. Vilniuje, Gedimino pr., į Seimo pastato vidinį kiemą ir pastato sieną vyriškis metė du indus su degiu skysčiu.

Indai užsidegė, tačiau,kaip vėliau paaiškėjo, ugnis didelės žalos nepridarė.

Įvykio vietoje Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnai įtariamąjį sulaikė. Paaiškėjo, kad tai yra 2002 m. gimęs vilnietis Jokūbas T. 

Prieš mesdamas butelius su padegamuoju skysčiu, vaikinas į Seimą švystelėjo ir akmenį, aplinkui primėtė proklamacijų. Pareigūnai jų turinio neatskleidžia, tik užsimena, kad turinys „anarchistiškas“: „Apie viską ir apie nieką“.

Ketvirtadienį įtariamasis buvo apklaustas, tačiau jo poelgio motyvai lieka neaiškūs. Pasak pareigų, paties fakto įtariamasis neneigia, tačiau motyvus „sunku suprasti“, tyrėjams kyla klausimų dėl sulaikytojo adekvatumo. Todėl neatmetama, kad įtariamajam gali būti skirta psichiatrinė ekspertizė.

Lrytas.lt žiniomis, įtariamasis gana aktyviai dalyvavo visuomeninėje veikloje, jis buvo dažnas viešų renginių, kuriuose būdavo remiami žmogaus teisių klausimai, aptariamos gamtosaugos problemos dalyvis. Tie patys klausimai vyrauja ir jo socialinio tinklo „Facebook“ sienoje. Čia kalbama apie žmogaus teises, aptariamos migrantų problemos, karas Ukrainoje, gamtosaugos klausimai.

Baudžiamasis kodeksas numato, kad tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.