Išpuolio prieš Seimą mįslės: motyvai žinomi, bet nutylimi

Prieš Seimą naktį į ketvirtadienį įvykdyto išpuolio motyvai pareigūnams yra žinomi, bet kol kas jie mįslingai nutylimi.

Seimo rūmai gana akylai saugomi, bet kai kam vis tiek pavyksta į juos pasikėsinti.<br>T.Bauro nuotr.
Seimo rūmai gana akylai saugomi, bet kai kam vis tiek pavyksta į juos pasikėsinti.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2022, 8:03 AM

Incidentas įvyko maždaug trečią valandą nakties. Į Seimo pirmųjų rūmų vidinį kiemą vyras (gim. 2002 m.) įmetė du indus su degiuoju skysčiu ir pasišalino.

Jaunuolis bandė slėptis šalia Seimo rūmų esančio daugiabučio kieme, tačiau netrukus buvo sulaikytas Vadovybės apsaugos tarnybos pareigūnų ir perduotas policijai.

Kaip „Lietuvos rytui“ sakė Vadovybės apsaugos tarnybos direktoriaus pavaduotojas Paulius Nemira, sulaikytas įtariamasis buvo kruopščiai viską suplanavęs: „Tai rodo jo pasiruošimas – degieji skysčiai, buteliai ir kryptingi veiksmai.“

Įtariamasis, kurį užfiksavo vaizdo stebėjimo kameros, link Seimo ėjo esą aiškiai žinodamas, ką ketina daryti.

„Mūsų pareigūnai matė, kaip jis artėjo, matė, kaip pasitraukė, ir ėmė jį persekioti. Akivaizdu, kad žmogus veikė kryptingai ir sąmoningai. Jo veiksmai buvo suplanuoti“, – kalbėjo P.Nemira.

Iš pradžių vyriškis į Seimo rūmus mėtė akmenis. Anot Vadovybės apsaugos tarnybos direktoriaus pavaduotojo, iš to galima daryti prielaidą, kad buvo bandoma išdaužti langą tikintis vėliau indus su degiuoju skysčiu įmesti į rūmų vidų.

Bet vyro sviesti indai atsitrenkė į pastato sieną ir didesnės žalos nepadarė.

„Jokių žymių neliko, tiesiog buvo pašalintos, sušluotos šukės“, – sakė Seimo kanceliarijos atstovė Justė Radzevičiūtė-Laugalienė.

Sulaikytas asmuo anksčiau į Vadovybės apsaugos tarnybos akiratį nebuvo patekęs. Kol kas nežinoma, ar jis nebuvo anksčiau prie Seimo vykusių riaušių ar kitų protestų dalyvis.

Anot Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen, dėl įvykusio incidento stiprinti Seimo rūmų apsaugos kol kas neplanuojama: „Esant poreikiui priimsime papildomus sprendimus, tačiau kol kas tokių pokalbių nebuvo.“

Beveik prieš metus, balandžio pabaigoje, iš Žvėryno pusės prie Seimo rūmų vakare priėjęs žmogus į langą sviedė akmenį ir skubiai pasišalino.

Tąkart pareigūnams įtariamojo sulaikyti nepavyko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.