Dėl chuliganiško vairavimo nubaustas Petras Gražulis apskundė nutartį

Dėl chuliganiško vairavimo Plungės apylinkės teisme nubaustas Seimo narys Petras Gražulis apskundė nutartį.

Dėl chuliganiško vairavimo nubaustas Petras Gražulis apskundė nutartį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dėl chuliganiško vairavimo nubaustas Petras Gražulis apskundė nutartį.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 25, 2022, 4:12 PM, atnaujinta Mar 25, 2022, 4:14 PM

„Pateiktas apeliacinis skundas. Byla šiandien išsiųsta Klaipėdos apygardos teismui“, – BNS penktadienį sakė teismo atstovė Skaistė Sadonytė.

Plungės apylinkės teismas kovo pradžioje nusprendė, kad politikas metus negali sėsti prie vairo ir turi susimokėti baudą.

Pernai spalį pareigūnai politiką buvo nubaudę už tai, kad vasarą autostradoje susidarius spūsčiai jis kirto ištisinę eismo juostą, viršijo greitį ir važiavo kelkraščiu. Jam skirta 225 eurų piniginė bauda ir atimta teisė vairuoti vienerius metus, tačiau politikas tokį policijos nutarimą apskundė Plungės apylinkės teismui.

Paskutiniame teismo posėdyje P. Gražulis prašė teisėjos neatimti teisės vairuoti, nurodydamas, jog jo rinkiminė apygarda Klaipėdos rajone ir būtų sudėtinga vykdyti Seimo nario pareigas.

Policijos atstovai teismą informavo, jog pastaraisiais metais P. Gražulis administracinėmis nuobaudomis baustas 38 kartus, iš jų 30 kartų už greičio viršijimą.

Posėdžio metu apklausti pareigūnai nurodė, kad P. Gražulio iškelta versija, jog pažeidimus jis padarė prispirtas atlikti gamtinius reikalus, neturi pagrindo ir yra gynybinė. Policija nurodė bent kelias vietas, kuriose politikas pakeliui galėjo stabtelėti.

P. Gražulis yra apskundęs nuosprendį ir kitoje byloje, kurioje Vilniaus apygardos teismo buvo nuteistas už piktnaudžiavimą.

Kovo 3 dieną Vilniaus apygardos teismas 63-ejų politiką pripažino kaltu byloje, kurioje 2015-2017 metais jis kaltintas veikęs Kaune registruotos šaldytų maisto produktų gamybos bendrovės „Judex“ interesais, neleistinai kišęsis į valstybės tarnautojų Lietuvoje ir Rusijoje veiklą.

Bylos duomenimis, parlamentaras iš privačios šaldytą maistą gaminančios bendrovės „Judex“ siekė gauti ir gaudavo turtinę naudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.