Sukčiai ir toliau išvilioja dideles pinigų sumas – policija prašo atpažinti šiuos vyrus

Kauno apskrities VPK pareigūnai balandžio pirmosios dienomis dėl sukčiavimo, pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 straipsnį, pradėjo net penkis ikiteisminius tyrimus dėl sukčiavimo atvejų Kaune. Policijos pareigūnai atkreipia dėmesį į intensyvėjančias tokio pobūdžio nusikalstamas veikas ir primena išlikti budriais, nes sukčiai ir toliau gudriai naudojasi gyventojų patiklumu.

 Sukčiai ir toliau išvilioja dideles pinigų sumas – policija prašo atpažinti šiuos vyrus.<br> Kauno apskrities VPK nuotr./lrytas.lt koliažas
 Sukčiai ir toliau išvilioja dideles pinigų sumas – policija prašo atpažinti šiuos vyrus.<br> Kauno apskrities VPK nuotr./lrytas.lt koliažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2022, 11:26 AM

Kauno apskrities VPK informuoja, jog vien šiomis pirmomis balandžio mėnesio dienomis pareigūnams teko pradėti 5 ikiteisminius tyrimus dėl įvairių sukčiavimo atvejų. Penktadienį, balandžio 1-ąją, sulaukta informacijos, kad prisistačius gydytoju ir paprašius paaukoti pinigų, iš moters buvo išviliota 1200 eurų. Tą pačią dieną fiksuotas ir kitas atvejis – kuomet buvo pranešta, jog atlikus avansinį mokėjimą už būstą, siekiantį apie 1 000 eurų, daugiau skelbime nurodytais kontaktais nebe pavyko susisiekti ir atgauti prarastų pinigų. Šeštadienį nuo sukčių nukentėjo senolė, kuriai į laidinį telefoną paskambinęs ir pareigūnu prisistatęs vyras teigė, jog jos turimi grynieji pinigai padirbti. Atvykus „pareigūnui“ moteris patikrinimui atidavė turėtus 4 000 eurų. Nuo tokios pat schemos nukentėta Kaune ir sekmadienį. Dar viena senolė sukčiams turėtus pinigus, apie 7 000 eurų, atidavė vakar, balandžio 4-ąją.

Stebint, kad gyventojai galimai praranda budrumą, pareigūnai dar kartą primena, kad nei jie, nei kitos tarnybos nevaikšto į namus ir netikrina pinigų. Apie tai kiekvienas gyventojas papildomai turėtų informuoti ir savo vyresnius artimuosius, kad netaptų sukčiautojų aukomis.

Gyventojams, atpažįstant, kad pas juos namuose neseniai lankėsi nuotraukose užfiksuoti vyrai, kurių vienas jau anksčiau teistas už tokio pobūdžio nusikalstamas veikas, nedelsiant prašome skambinti skubios pagalbos telefonu 112.

Iš viso š. m. pirmąjį ketvirtį, t. y. sausio – kovo mėnesiais, Kauno apskrityje pradėti 123 tyrimai dėl įvairių sukčiavimo atvejų pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Policijos pareigūnai ragina gyventojus išlikti budriais – nepasitikėti nepažįstamaisiais, neįsileisti jų į namus, neparodyti, kur laikomos turimos santaupos, ar juolab jų neatnešti „patikrinti“ ar „pakeisti“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.