Kelionę įtartinais „Mersedesais“ rusas ir tadžikas baigė Lavoriškių punkte

Lavoriškių kontrolės punkte pasieniečiai sulaikė Rusijos ir Tadžikistano piliečių vairuotus krovininius „Mercedes Benz“ įtartinus automobilius. VSAT pareigūnus sudomino užsieniečių pateikti transporto priemonių registracijos dokumentai.

 Kelionę įtartinais „Mersedesais“ rusas ir tadžikas baigė Lavoriškių punkte.<br> VSAT nuotr.
 Kelionę įtartinais „Mersedesais“ rusas ir tadžikas baigė Lavoriškių punkte.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 19, 2022, 1:34 PM

Valstybės sienos apsaugos tarnyba praneša, jog sekmadienį ryte Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pasieniečiai Lavoriškių kontrolės punkte patikrino į Baltarusiją vykusio 43-ejų Rusijos piliečio ir jo vairuoto automobilio „Mercedes Benz Sprinter“ dokumentus.

Kroviniams gabenti pritaikyta 2008 m. pagaminta transporto priemonė buvo pažymėta laikinaisiais lietuviškais registracijos numeriais. Patikros metu VSAT pareigūnai nustatė, kad automobilio kėbulo numeris nesutampa su įrašais jo registracijos liudijime. Vyrui nebuvo leista išvažiuoti į užsienį.

Tą pačią dieną vakare Lavoriškių punkte pasieniečiai neleido iš Lietuvos išvykti dar vienam „Mercedes Benz“ automobiliui. Įtarimų sukėlė jo vairuotojo, 39-erių tadžiko, pateiktas lenkiškas registracijos liudijimas. Įrašai dokumente nesutapo su identifikaciniais krovininio automobilio kėbulo numeriais.

Tą pačią dieną rusą ir tadžiką apklausė du ikiteisminius tyrimus dėl transporto priemonės identifikavimo numerių suklastojimo, neteisėto sunaikinimo ar pakeitimo pradėję Vilniaus rinktinės pasieniečiai.

Pirminiais duomenimis, užsieniečiai įtartinais automobiliais į Lietuvą atvyko iš Lenkijos, per Europos Sąjungos ir Šengeno vidaus sieną, kur nuolatiniai pasienio tikrinimai nėra atliekami.

Už disponavimą suklastotu dokumentu ar jo panaudojimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki 3 metų.

Abu vairuotojai po apklausų paleisti. Automobiliai laikinai saugomi Vilniaus rinktinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.