„Lietuvos pašto“ laiškininkė nubausta už parašo suklastojimą

Kauno teismas „Lietuvos pašto“ paštininkę pripažino suklastojus parašą ir skyrė jai 1,7 tūkst. eurų baudą.

„Lietuvos pašto“ laiškininkė nubausta už parašo suklastojimą.<br>G.Ališauskaitės asociatyvi nuotr.
„Lietuvos pašto“ laiškininkė nubausta už parašo suklastojimą.<br>G.Ališauskaitės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 10:23 AM, atnaujinta Apr 20, 2022, 11:39 AM

Prokurorui pasiūlius, 66 metų T.T. bylą Kauno apylinkės teismo Kauno rūmai antradienį baigė baudžiamuoju įsakymu, pranešė teismas.

Teismas nustatė, kad T.T. ant siuntos įteikimo pranešimo, registruoto nukentėjusiajai, suklastojo jos parašą ir tokiu būdu patvirtino, kad nukentėjusiajai 2021 metų lapkričio 17 dieną, 7 val. 50 min., buvo įteikta registruota siunta.

Per ikiteisminį tyrimą kaip įtariamoji apklausta T.T. kaltę pripažino. Ji nurodė, jog pažįsta nukentėjusiąją, jos yra susitarusios, kad, kai jos nėra namuose, siuntas palikti pašto dėžutėje.

2021 metų lapkričio 17 dieną atnešusi registruotą siuntą nukentėjusiajai, pastarosios namuose nerado, todėl voką ji įmetė į pašto dėžutę. Tuomet savo planšetiniame kompiuteryje, kuris išduotas darbo tikslais, pažymėjo, kad įteikta registruota siunta. Planšetiniame kompiuteryje ant siuntos įteikimo pranešimo pasirašė nukentėjusiosios vardu.

Nukentėjusioji pareigūnams teigė, kad jokio registruoto laiško ar pranešimo atvykti į paštą atsiimti laiško negavo, jai niekas jo asmeniškai neįteikė. Todėl mano, kad pašte galėjo būti suklastotas jos parašas ir tokiu būdu buvo neteisėtai parduota šeimos nariui priklausanti buto dalis. Nurodė, kad ji nepažįsta jokios paštininkės T.T. bei jokių sandorių raštu ar žodžiu nėra sudariusi nei su ja, nei su kitomis paštininkėmis.

Jeigu būtų gavusi nurodyta tvarka iš notarės pranešimą apie buto pardavimą, būtų bandžiusi išsipirkti dalį iš savo šeimos nario. Šiuo atveju neturėjo tokios galimybės, dėl tos priežasties jaučiasi nukentėjusi, nes buto dalis buvo parduota nepažįstamam žmogui ir jai nežinant.

Skiriant bausmę T. T., teismas atsižvelgė į tai, kad padarytas vienas nesunkus nusikaltimas. Teisiama pirmą kartą, administracine tvarka nebausta, yra vyresnio amžiaus, našlė.

Teismas pažymi, kad už šį nusikaltimą gali būti skiriama bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

T.T., nesutikdama su teismo baudžiamuoju įsakymu paskirta bausme, per 14 dienų nuo dokumento gavimo dienos turi teisę pateikti prašymą Kauno apylinkės teismo Kauno rūmams reikalaudama surengti bylos nagrinėjimą teisme. Įsiteisėjęs baudžiamasis įsakymas neskundžiamas.

Šią istoriją pakomentavo Lietuvos pašto Saugos ir prevencijos departamento vadovas Andrius Varnelis: „Veiklos skaidrumui bei antikorupcijai įmonėje skiriame itin didelį dėmesį, turime daugybę prevencijos priemonių, kurios leidžia apsisaugoti nuo netinkamo darbuotojų ar partnerių elgesio. Į vagystę ar bet kokį kitą teisinį pažeidimą įmonėje žiūrime labai griežtai, jų netoleruojame. Tokie atvejai nėra dažni, o kai su jais susiduriame, visada imamės atitinkamų priemonių – bendradarbiaujame su teisėsaugos pareigūnais“.  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.