Jaunų užsieniečių meilės istorija Kaune virto kraupiu trileriu: 19-metė kazachė prabilo apie mediciną studijuojančio irakiečio prievartą Skundėsi visiška kontrole

Naujienų portalui lrytas.lt pavyko sužinoti naujų sukrečiančios, įtemptą trilerį primenančios istorijos detalių po 19-metės merginos iš Kazachstano pareiškimo policijai prieš 26 metų irakietį dėl seksualinio prievartavimo ir psichologinio teroro. Auka atskleidė, jog jai teko patirti nežmonišką kontrolę – nuo persekiotojo ji iš nuomojamo būsto ji pabėgo į viešbutį ir paskambino savo artimiesiems.

Kauno pareigūnų akiratyje atsidūrė irakietis medicinos studentas – įtariamas prievarta prieš Kazachstano pilietę.
Kauno pareigūnų akiratyje atsidūrė irakietis medicinos studentas – įtariamas prievarta prieš Kazachstano pilietę.
Kauno pareigūnų akiratyje atsidūrė irakietis medicinos studentas – įtariamas prievarta prieš Kazachstano pilietę.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Kauno pareigūnų akiratyje atsidūrė irakietis medicinos studentas – įtariamas prievarta prieš Kazachstano pilietę.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 20, 2022, 2:17 PM, atnaujinta Apr 20, 2022, 7:03 PM

Jauni studentai atvyko studijuoti į Kauną, mergina – iš savo šalies, o jaunuolis – iš Švedijos, būdamas šios šalies piliečiu. Abu mokėsi skirtingose aukštosiose mokyklose. Irakietis studijavo mediciną Sveikatos mokslų universitete.

Artima draugystė užsimezgė 2020 metų pabaigoje – po kiek laiko pora išsinuomojo butą.

Tačiau šių metų vasarį viskas apvirto aukštyn kojom – mergina tvirtino, jog jos draugo elgesys smarkiai pasikeitė.

Patyrė prievartą ir persekiojimą

Anot užsienietės, pastarasis tapo itin šiurkštus, ėmė ją stipriai kontroliuoti – tikrino telefoną, kompiuterį, nurodinėjo, ką ji turinti daryti, neleisdavo kada nori išeiti iš namų.

Tačiau to dar buvo negana – mergina teigė, jog gyvenimo draugas ją ne kartą išprievartavo.

Taip pat studentė tvirtino, jog irakietis prieš ją vartojo fizinį smurtą.

Pragaras namuose tęsėsi iki kovo pabaigos, kuomet ji nepasikentusi susirinko svarbiausią mantą ir pabėgo į miesto viešbutį.

Būdama jame, mergina paskambino telefonu savo motinai, kuriai viską papasakojo. Anksčiau savo šeimai, likusiai Kazahstane, jauna užsienietė nedrįsdavo skųstis.

Po pokalbio mama skubiai susisiekė su Kauno viešbučio registratūros darbuotojais ir paprašė iškviesti policijos pareigūnus.

Kaltės nepripažįsta

Streso apimta auka dėl psichologinių sutrikimų kurį laiką buvo gydoma Kauno klinikose.

Teisėsauga po jos pareiškimo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Irakiečiui baudžiamojoje byloje pareikšti įtarimai, tačiau jis nebuvo suimtas. Jam skirtos švelnesnės kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir asmens dokumentų poėmis.

Jaunuolis per apklausą savo kaltės nepripažino.

Išvykusi iš ligoninės, mergina neseniai sugrįžo į Kazachstaną, kur mėgina atsigauti nuo patirtų sukrėtimų. Kaune mokslų ji nemetė – yra išleista akademinių atostogų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.