Užkietėjusių Lietuvos nusikaltėlių auka tapusiai ukrainietei privalės atlyginti žalą, nes kitaip – kalėjimas

Palangoje karo pabėgėlę iš Ukrainos apvogę du vyrai buvo surasti ir bausmės sulaukė gana greitai – jiems gresia patekti už grotų, jeigu per mėnesį nukentėjusiai moteriai neatlygintų padarytos žalos.

Vagis, nugvelbusius ukrainietės paliktą rankinę, užfiksavo vaizdo kameros.
Vagis, nugvelbusius ukrainietės paliktą rankinę, užfiksavo vaizdo kameros.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 26, 2022, 10:17 AM

Kovo pabaigoje ant suoliuko ukrainietės pamirštoje juosmeninėje piniginėje rastus pinigus vyrai švaistė žaibo greičiu – per dvi dienas nebeliko daugiau nei 2 tūkst. eurų.

Beregint buvo išleisti ir pinigai, gauti už iškeistas Ukrainos grivinas bei lombarde užstatytus auksinius papuošalus, kurie buvo piniginėje. Bendras nukentėjusios užsienietės nuostolis buvo įvertintas beveik 3 tūkst. eurų.

Praėjusią savaitę už vagystę nuteisti 53 metų Kretingos rajono gyventojas Audrius Vainoras ir 28 metų Klaipėdos rajone gyvenantis Bernardas Girčys prokurorui dievagojosi nežinoję, kad Palangos centrinėje aikštėje ant suoliuko rasta juosmeninė piniginė priklausė ukrainietei.

Pasak nuteistųjų, į piniginėje rastus dokumentus jie nežiūrėję, o skubėję dalytis rastu nemenku grobiu – apie 1000 eurų ir per 1200 JAV dolerių.

Bet vyrai gudravo – apvogtos moters asmenybė jiems buvo puikiai žinoma, nes A.Vainoras buvo apkaltintas ir svetimų asmens dokumentų paėmimu bei laikymu.

Teismas anksčiau 10 kartų teistam A.Vainorui skyrė 30 parų arešto, bausmės vykdymą atidedant pusmečiui, o net 15 teismo nuosprendžių išklausęs B.Girčys nuteistas pusei metų laisvės atėmimo, bausmę atidedant metams.

Vyrams įkalinimas gresia tuo atveju, jei jie per mėnesį neįvykdys teismo įpareigojimo ukrainietei atlyginti padarytą žalą – 2071 eurą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.