Jauno vyro egzekucija Kretingos rajone truko dvi paras: kankinimo vaizdus įkėlė į internetą

Bendraamžių žiauriai sumuštas ir išniekintas 22 metų kretingiškis Kęstutis N. baiminasi keršto – pajutę, kad svyla padai, smurtautojai bando ieškoti ryšių su juo, pasipylė grasinantys skambučiai.

Po patirtų kankinimų jaunas vyras vis dar negali atsigauti, jam reikia psichologo pagalbos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Po patirtų kankinimų jaunas vyras vis dar negali atsigauti, jam reikia psichologo pagalbos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Po patirtų kankinimų jaunas vyras vis dar negali atsigauti, jam reikia psichologo pagalbos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Po patirtų kankinimų jaunas vyras vis dar negali atsigauti, jam reikia psichologo pagalbos.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 30, 2022, 7:46 PM, atnaujinta May 2, 2022, 12:00 PM

Smarkiai nukentėjęs jaunas vyras šiuo metu baiminasi vienas išeiti iš namų, jam prireikė psichologo pagalbos.

Iki šiol fizines ir moralines kančias kelia ne tik ant kūno ir veido likusios smurto žymės, bet ir vis sugrįžtančios mintys, kad egzekucijos vaizdai išplito socialiniuose tinkluose, jo kančias ir pažeminimą matė daugybė pažįstamų ir nepažįstamų žmonių.

Smūgiai ir grasinimai

Viskas prasidėjo balandžio 8-osios vakarą.

Tądien Kęstutis Kretingoje susitiko su buvusiu klasės draugu Mantu, kuris esą žadėjo padėti jam rasti darbą.

Nusprendę važiuoti į Salantus (Kretingos r.) vaikinai nusipirko alaus.

„Nuvažiavome, nuėjome pas Manto kaimynę, kuri turi daug vaikų. Iš pradžių viskas buvo normaliai, šiek tiek išgėrėme. Paskui Mantas prisiminė, kad kažkada mokyklos laikais aš jo draugę neva išvadinau žiurke.

Gavau vieną smūgį, antrą. Prisijungė Laurynas, kurio anksčiau nepažinojau, dar Lukas, Vytas.

Iš pradžių aš sėdėjau ant kėdės. Gal po antro smūgio nukritau ant grindų. Į mane metė kėdę. Paskui pasodino, vėl daužė. Vienas jų pradėjo filmuoti. Man suplėšė treningą, kažkur dingo batai.

Vėliau atsidūrėme lauke. Tuo metu jau buvau išrengtas, likau tik su trumpikėmis.

Norėjau pabėgti – neleido. Gavau ne vieną smūgį rankomis ir kojomis į galvą, pilvą. Parkritau, praradau sąmonę.

Kai atsipeikėjau, vėl spyrė, atsijungiau. Tada dar nuplėšė kelnaites, likau kieme visiškai nuogas.

Paskui už rankų mane įtempė į vidų, pasodino ant kėdės, ėmė grasinti, įžeidinėti, gąsdinti, kad greitai atsidursiu ten, kur mano brolis (brolis miręs. – Red.), norėjo išmesti per langą.

Kalbėjo, kad nupjaus lyties organus, gerklę perpjaus, išprievartaus“, – jaudindamasis tyliai „Lietuvos rytui“ pasakojo Kęstutis.

Kad gąsdinimai būtų įtikinamesni, buvo griebtasi peilio. Ant vaikino kūno – šone ir šalia lyties organo – liko pjūvių žymių.

Egzekucija vyko dvi dienas.

Kęstučio teigimu, pirmą vakarą jis su visais gėrė alaus, o paskui jau nebevartojo alkoholio.

Policijai durų neatidarė

Bendraamžių sumuštas ir išniekintas vaikinas nakčiai buvo užrakintas atskirame kambaryje.

Išgirdę triukšmą kaimynai paskambino policijai. Pareigūnai atvažiavo, tačiau tuo metu jau buvo tylu, niekas neatidarė durų, todėl jie apsisuko ir išvažiavo.

„Pro langą mačiau, kaip jie šviečia prožektoriais, norėjau prieiti prie lango ir duoti kokį nors ženklą, tačiau neturėjau jėgų, o akys nuo smūgių buvo užtinusios – vos galėjau aplink įžiūrėti“, – kalbėjo jaunas vyras.

Jis prisimena, kad padėti bandė nepilnametis namo šeimininkės sūnus, – kai gulėjo ant grindų praradęs sąmonę, jis apipylė vandeniu, šluostė kraują, pakėlė ir pasodino ant kėdės, bet vyresnieji jį nustūmė.

Kai prispausdavo gamtiniai reikalai, kuris nors palydėdavo į lauką, kiti irgi nenuleisdavo akių.

Pabėgti buvo sudėtinga, juo labiau pusnuogiam. Po vieno tokio bandymo vėl pasipylė smūgiai.

„Man susimaišė diena ir naktis. Atsimenu ne viską, vis prarasdavau sąmonę.

Atsitokėjęs prašiau, kad iškviestų greitąją, kad per užtinusias akis nieko nebematau, bet niekas nereagavo“, – pasakojo Kęstutis.

Ištrūkti jam pavyko tiktai pirmadienio rytą. Kambarys jau buvo atrakintas. Ant nuogo kūno jis užsitempė rastas kažkieno kelnes, apsiavė svetimus sportbačius ir pasileido keliu.

Medikai palaikė benamiu

„Sutikau kažkokį žmogų, paklausiau, į kurią pusę Kretinga.

Pinigų neturėjau – jie atėmė piniginę, kurioje buvo mamos duoti 200 eurų striukei nusipirkti. Telefoną taip pat buvo paėmę.

Kretingą pasiekiau pakeleivinga mašina. Pažįstamas paskambino motinai.

Ji su tėvu taksi atlėkė į ligoninę. Iš čia mane greitąja išvežė į Klaipėdos universitetinę ligoninę, kur man buvo atlikti tyrimai“, – kalbėjo jaunas vyras.

Kretingos ligoninėje sūnų išvydusi motina negalėjo patikėti savo akimis: „Jis atrodė baisiai, visas sudaužytas, akys užtinusios ir pasruvusios krauju. O kai pamačiau tuos nufilmuotus vaizdus, man tiesiog bloga pasidarė – gyvenime mums neteko tokių dalykų regėti.“

Moteriai atrodo, kad ligoninėje medikai neskubėjo teikti pagalbos, nes manė, kad čia koks benamis, – vilkėdamas svetimais netinkamo dydžio drabužiais jos sūnus atrodė kaip valkata.

Kreipėsi į prokuratūrą

Jau po pirmųjų egzekucijos valandų keletas muštynių vaizdų buvo išplatinta socialiniuose tinkluose. Juos pastebėjo vienas paauglys ir parodė savo motinai.

Moteris atpažino smurtautojų talžomą vaikiną ir paskambino jo seseriai.

Ji iškart tuos kelis vaizdo įrašus ir savo laišką apie tai, kas, jos žiniomis, nutiko, perdavė Klaipėdos ir Kretingos policijos komisariatams, Generalinei ir Klaipėdos prokuratūroms.

Vaizdo įrašuose matyti ir egzekucijos vykdytojai, ir aukos kančios – dangstymasis nuo smūgių, maldavimai baigti kankynes, daugybė smūgių į galvą ir kitas kūno vietas kambaryje ir lauke, girdėti, ką ir kaip smurtautojai kalba.

Kol kas pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Kaltinimai gali pasikeisti, kai bus gautos medicinos ekspertų išvados.

Be vaistų neužmiega

Kęstučio teigimu, jis jau sulaukė grasinimų telefonu, nusikaltėliai ieško būdų, kaip su juo susisiekti, – matyt, pajuto, kad šįkart lengvai neišsisuks.

Sugniuždytas vaikinas baiminasi išeiti į lauką, į apklausas ir gydymo įstaigas jį lydi artimieji.

Be raminamųjų vaistų jis iki šiol negali užmigti – nuolat persekioja patirtos bjaurios egzekucijos vaizdai, slegia patirtas pažeminimas, nežinia dėl ateities.

Dėl patirtų sužalojimų jam tenka lankytis pas gydytojus.

Salantiškiai kalba, kad kai kuriuos žiauriai smurtavusios kompanijos dalyvius puikiai pažįsta, esą tai jau ne pirmas toks atvejis, bet iš baimės ir dėl savo ramybės niekas nenori apie tai kalbėti.

Sudaužyto vaikino artimieji tikisi, kad Vaiko teisių apsaugos tarnyba pasidomės ir daugiavaike salantiške, kurios namuose vyko muštynės, o jas stebėjo nepilnamečiai moters vaikai. Gali būti, kad egzekuciją filmavo nepilnametis moters sūnus.

„Tie vaizdo įrašai buvo ir feisbuke, ir mesendžeryje, juos matė visi pažįstami, visi kaimynai. Vėliau tie įrašai, rodos, buvo ištrinti. O aš tų vaizdų net nežiūrėjau – negaliu“, – kalbėjo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.