Pasimatymas su dukart vyresniu vyru baigėsi žaginimu: daužyti auką pradėjo dar bare Kaltės nusikratyti bandė ir 2 bendrininkai

Pusketvirtų metų belangėje. Tokią žinią Šiaulių apygardos teisme išgirdo 50 metų šilutiškis, nuteistas už išžaginimą ir fizinį smurtą prieš nukentėjusiąją.

Pasimatymas su dukart vyresniu vyrų baigėsi žaginimu: daužyti auką pradėjo dar bare.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Pasimatymas su dukart vyresniu vyrų baigėsi žaginimu: daužyti auką pradėjo dar bare.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 3, 2022, 9:54 PM, atnaujinta May 4, 2022, 9:17 AM

Anksčiau 20 kartų teistas vyriškis savo kaltės nepripažino.

Jis per ikiteisminį tyrimą aiškino, kad lytiškai santykiavo su mergina, nes ji neva pati to norėjo. Stojęs prieš teismą šilutiškis nusprendė apskritai tylėti.

Kaltės nusikratyti bandė ir du jo bendrininkai, kurie buvo kaltinti poveikiu nukentėjusiajai.

Abu žagintojo bičiuliai atsipirko 1 metų laisvės apribojimo bausme, be to, buvo įpareigoti per šį laikotarpį dirbti ar užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, neišvykti be leidimo iš gyvenamosios vietos.

Susipažino dirbdama bare

Iš Šilutės krašto kilusi jauna moteris į Šiaulius atvyko dėl prastų santykių su namiškiais. Ji dėl to sielojosi, lankėsi pas medikus, gėrė vaistus.

Šiauliuose įsitvirtinusi moteris visą laiką palaikė santykius su dukart vyresniu kraštiečiu.

Su šiuo pusamžiu vyru ji anksčiau susipažino dirbdama bare, o išvykusi į Šiaulius toliau palaikė santykius.

Ji su kraštiečiu pasikalbėdavo telefonu, susirašinėdavo.

2020 m. rugpjūtį jauna moteris pasikvietė šį pažįstamą į svečius. Ji žinojo, jog vyriškis praeityje ne kartą teistas, bet tikėjo, kad tai tebuvo gyvenimo slystelėjimai.

Mušė ir bare, ir namuose

Pirmąkart Šiauliuose susitikę kraštiečiai nutarė pasilinksminti viename biliardo bare. Ūmai vyriškį apėmė įniršio priepuolis ir jis kumščiu vožė moteriai.

Konfliktui nurimus šilutiškis atsiprašinėjo, o nukentėjusioji vėl patikėjo jo žodžiais. Moteris sakė nenorėjusi naktį išvaryti svečio į gatvę, todėl sutiko, kad jis nakvotų jos bute.

Tačiau viskas pakrypo netikėta linkme – girtas svečias užsigeidė lytinių santykių. Moteris atsisakė gultis į lovą, bet šilutiškis pažėrė grasinimų užmušti ir jėga išžagino šeimininkę.

Sučiupo tą pačią naktį

Nuskriaustoji bandė pabėgti, bet žagintojas vėl parsitempė ją į lovą. Galiausiai moteriai pavyko įkalbėti jį leisti jai numalšinti troškulį.

Nuėjusi prie komodos šeimininkė stvėrė savo mobiliojo ryšio telefoną, nuoga išbėgo į laiptinę, ėmė skambinti pareigūnams ir šauktis kaimynų pagalbos.

Supratęs, kad netrukus pasirodys policijos ekipažas, žagintojas stvėrė drabužius, apsirengė ir paspruko. Atskubėję ir auką apklausę policininkai netrukus vyrą sučiupo žingsniuojantį mieste. Nustatyta, kad žagintojas buvo apsvaigęs ir nuo alkoholio, ir nuo kvaišalų.

Siūlomo atlygio nepaėmė

Sulaikytasis per savo bičiulius bandė paveikti nukentėjusiąją, kad ji pakeistų parodymus, bet moteris atsisakė siūlyto atlygio ir pranešė pareigūnams apie bandymą daryti poveikį.

Anksčiau daugybę kartų už smurtą, viešosios tvarkos pažeidimus, kvaišalus teistas šilutiškis atsidūrė belangėje – teismas leido jį suimti.

Atsidūręs teisme vyriškis nusprendė tylėti, o jo bendrininkai kratėsi kaltės. Bet tai nepadėjo – tiek pirmosios, tiek apeliacinės instancijos teismas patikėjo nukentėjusiosios ir 8 liudytojų parodymais, teismo medicinos eksperto išvada, o spaudimą daryti bandžiusius asmenis įklampino ir telefono pokalbiai.

Teisėjo Laisvydo Zederštremo vadovaujamai kolegijai atmetus nuteistųjų apeliacinius skundus nuosprendis įsiteisėjo.

Trijulei liko paskutinė viltis – bandyti kreiptis į Lietuvos aukščiausiąjį teismą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.