Pasipiktino pareigūnų vairavimu ir pateikė įrašą – policija teigia, kad patruliai nieko nepažeidė

Į naujienų portalą lrytas.lt kreipėsi pasipiktinęs skaitytojas, pastebėjęs patruliuojančių pareigūnų elgesį. Skaitytojas pasidalino vaizdo įrašu, kuriame matyti, kaip du pareigūnai važiuodami motociklais galimai pažeidžia Kelių eismo taisykles (KET) ir staiga ima važiuoti neleistina eismo kryptimi.

 Skaitytojas pasipiktino pareigūnų vairavimu – policija teigia, kad patruliai nieko nepažeidė.<br> Naujienų portalo lrytas.lt skaitytojo pasidalintas vaizdo įrašas/STOP kadras/lrytas.lt fotomontažas
 Skaitytojas pasipiktino pareigūnų vairavimu – policija teigia, kad patruliai nieko nepažeidė.<br> Naujienų portalo lrytas.lt skaitytojo pasidalintas vaizdo įrašas/STOP kadras/lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-05-25 17:54, atnaujinta 2022-05-26 09:13

Dar gegužės pradžioje socialinius tinklus apskriejo vaizdo įrašas, kuriame pastebima, kaip Alytuje policijos pareigūnai išvažiuoja į priešpriešą ir išsyk kerta kelias eismo juostas. Patruliai manevrą atliko gegužės 4 d. apie 12 val. 34 min., važiuodami iš Miklusėnų gatvės į Naująją.

„Pareigūnai visuomet nekalti. Situacija: 6 eismo juostos, 3 skirtingomis kryptimis. Išvažiavimas tik į dešinę. Pareigūnai išvažiavo prieš eismą ir per perėją įvažiuoja į kitą juostą, kur eismas vyksta kita kryptimi“, – rašo sunerimęs skaitytojas.

Tačiau, kaip pasidomėjo naujienų portalas lrytas.lt, šis pareigūnų manevras nebuvo atliktas dėl savanaudiškų paskatų. Kaip pasakoja Alytaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja Kristina Janulevičienė, patruliuojantys pareigūnai pastebėjo asmenį, kuris galimai neturi vairuotojo pažymėjimo, tad ėmė jį vytis ir visų pirma pasirūpino eismo dalyvių saugumu.

„Pareigūnai kirto kelią įsitikinę, kad nepakenks eismo dalyvių saugumui“, – teigia K.Janulevičienė.

Taip pat K.Janulevičienė tikina, kad nors ir nėra aiškiai matoma vaizdo įraše, tačiau pareigūnai atlikdami manevrą buvo įjungę švyturėlius bei garsinį signalą, taip perspėdami kitus eismo dalyvius apie savo veiksmus.

Vos kirtę kelią patruliai netrukus sustabdė įtartiną motorolerio vairuotoją. Paaiškėjo, jog prie vairo sėdėjo septyniolikmetis vaikinas, neturintis teisės vairuoti šią transporto priemonę.

Kaip teigia Alytaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio vedėja, nepilnametis policijai nėra žinomas ir įkliuvo pirmą kartą.

Policijos pareigūnai vaikiną sustabdė Alytuje, Putinų gatvėje. Už neteisėtus veiksmus jaunuoliui teks atsakyti numatyta tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.