Draugę nuo teisto persekiotojo gynęs 16-metis buvo apiplėštas

Šiaulių apskrities policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai baigė ikiteisminį tyrimą ir teismui nagrinėti perdavė baudžiamąją bylą, kurioje Kelmės gyventojas kaltinamas nepilnamečio apiplėšimu bei turto prievartavimu.

Draugę nuo teisto persekiotojo gynęs 16-metis buvo apiplėštas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Draugę nuo teisto persekiotojo gynęs 16-metis buvo apiplėštas.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2022, 9:29 AM, atnaujinta May 31, 2022, 9:34 AM

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime, teisėsaugai gerai žinomas, daug kartų už vagystes, svetimo turto sugadinimą, neteisėtą disponavimą ginklais ir narkotinėmis medžiagomis teistas 28 metų kelmiškis vėl pateko į pareigūnų akiratį. Vyriškio ir 16 metų vaikino keliai susikirto po to, kai kaltinamasis pradėjo rodyti dėmesį nepilnametei nukentėjusiojo draugei – siuntinėjo jai žinutes, dėl kurių sunerimusi mergina pasiguodė 16-mečiui.

Vaikinas nutarė susisiekti su draugę persekiojančiu nepažįstamuoju – parašė jam per socialinius tinklus ir paklausė, kodėl šis rašinėja merginai. Tada nepilnametis buvo pakviestas susitikti ir viską išsiaiškinti.

Susitikimas įvyko kovo 21-osios popietę Kelmėje, „Draugystės“ parke. Įtariama, kad tądien kaltinamasis nukentėjusiajam grasino daiktu, panašiu į šaunamąjį ginklą, atėmė nepilnamečio su savimi turėtus 10 eurų, ir pareikalavo visą mėnesį, kiekvieną savaitę jam mokėti dar po 15 eurų. Neva, kai nepilnametis sumokės reikalaujamus pinigus, nesutarimai bus pamiršti ir jie galės tapti draugais.

Išpešęs nukentėjusiojo turėtus pinigus ir pažadą kas savaitę mokėti duoklę, kaltinamasis nurodė, kad dėl kito susitikimo susirašys žinutėmis, o tada abu išsiskirstė. Apie bauginantį susitikimą 16-metis vėliau papasakojo savo mamai.

Netrukus prieš teismą stosiantis vyriškis savo kaltės nepripažįsta, nors fakto, kad į susitikimą su nepilnamečiu nešėsi šaunamąjį ginklą, neneigia ir tvirtina, jog jo turimas orinis pistoletas skirtas šaudyti į taikinius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.