Kultūrizmo trenerį iš Klaipėdos maitino Ukrainos prostitučių uždirbti pinigai

Kultūrizmo ir kūno rengybos treneris, mitybos konsultantas, vitaminais, maisto papildais prekiavęs Žilvinas Kymantas tuo pat metu žėrėsi pinigus iš šešėlinio verslo – organizavo prostituciją ir jai vadovavo.

Prostitutė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Prostitutė.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Ž.Kymantui skirtas 2 metų laisvės atėmimas, jį atidedant tokiam pat laikotarpiui.
Ž.Kymantui skirtas 2 metų laisvės atėmimas, jį atidedant tokiam pat laikotarpiui.
Suteneriai prostitutes aprūpindavo sekso reikmenimis. <br> Policijos nuotr.
Suteneriai prostitutes aprūpindavo sekso reikmenimis. <br> Policijos nuotr.
Operatorės bendraudavo su klientais, fiksuodavo vizitus.<br> Policijos nuotr.
Operatorės bendraudavo su klientais, fiksuodavo vizitus.<br> Policijos nuotr.
 Prostitutės dirbo sąvadautojų išnuomotuose butuose.<br>Policijos nuotr. 
 Prostitutės dirbo sąvadautojų išnuomotuose butuose.<br>Policijos nuotr. 
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jun 11, 2022, 9:58 PM, atnaujinta Jun 12, 2022, 3:19 AM

Klaipėdos apskrities kriminalinė policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl anksčiau neteisto 32 metų uostamiesčio gyventojo Ž.Kymanto organizuojamos moterų prostitucijos ir pelnymosi iš jos.

Surasti prostitučių nebuvo sudėtinga – skelbimai dėl atlygintinų sekso paslaugų, dangstomų masažais, kitomis pramogomis, buvo publikuojami interneto skelbimų portaluose.

Užsienietės išvyko namo

Užpernai lapkritį pareigūnai trijuose Klaipėdos butuose aptiko vyrus aptarnavusias prostitutes nuo 25 iki 40 metų. Per kratas surasta lytinės higienos, kitokių sekso priemonių.

Sekso paslaugas teikė iš Ukrainos atvykusios moterys. Sumokėjusios baudas užsienietės išvyko namo, o jas prižiūrėjusiam Ž.Kymantui pareikšti kaltinimai dėl sąvadavimo ir pelnymosi iš prostitucijos.

Įkliuvo ir dvi anksčiau neteistos sutenerių užverbuotos bendrininkės – svetimšalių prostitučių veiklą, jų santykius su klientais koordinavusios 32 ir 37 metų klaipėdietės.

Susigundė gerais uždarbiais

Sulaikytos prostitutės sakė reikiamus kontaktus gavusios iš vienos sąvadautojos ukrainietės.

Lytinio akto kaina už pusvalandį – 50 eurų, už valandą – 100 eurų. Pusę uždarbio reikėjo atiduoti suteneriams.

Iš Lietuvoje veikiausiai jau viešėjusių tautiečių prostitutės sužinojo, kad sąlygos čia geros, galima neblogai užsidirbti: suteneriai patys ieško klientų, su jais bendrauja, suranda būstą, reklamą, apsaugą, aprūpina darbo priemonėmis – prezervatyvais, lubrikantais, rankšluosčiais.

Draugės nurodė ir darbo grafiką – klientai nuo 11 iki 24 val. esą plūsta srautu vienas po kito. Paprašius laisvadienio sąvadautojams reikia mokėti 100 eurų baudą, jeigu prostitutė norėtų atsikvėpti pusdienį – 50 eurų. Po lytinio akto neinformavus operatorių žinute irgi mokamos baudos.

Keturios uždarbio suviliotos ukrainietės pakėlė sparnus. Lietuvoje moteris pasitikdavo Ž.Kymantas – duodavo pinigų už butų, kuriuose jos aptarnaudavo vyrus, suvesdavo su operatorėmis.

Įkliuvo dvi ryšininkės

Pareigūnai kurį laiką akylai stebėjo sekso artelę. Klaipėdoje vienu metu buvo sulaikytos prostitutės ir Ž.Kymantas. Pastarasis įvardytas kaip prostitucijos organizatorius ir vadovas. Per kratas pas vyrą aptikta ir dopingo.

Sąvadavimu prostitucijai apkaltintos ir vadinamųjų ryšininkių pareigas atlikusios sutenerio Ž.Kymanto užverbuoto bendrininkės – dvi klaipėdietės J.L. ir T.L. Viena jų dirbo individualioje įmonėje.

„Visą informaciją gaudavau iš operatorės mobiliuoju telefonu.

Žinutė UP reiškė, kad klientas jau kyla liftu – jį turiu įsileisti jį į butą. Toji moteris derindavo vizitų laiką.

Iškart man pranešė, kad būsiu atleista, jeigu du klientai pareikš kokių nors pretenzijų.

Man liepta iš savo uždarbio 120 eurų sumokėti už buto nuomą. Susirašinėdavome per programėlę“, – taip savo santykius su sąvadavimo organizatoriais apibūdino viena ukrainietė prostitutė.

Iš įtariamųjų paimti mobilieji telefonai su išlikusiais tekstiniais pranešimais apie prostitučių atvykimą, jų apgyvendinimą, sekso paslaugų taisykles, pinigų sumas, nuotraukomis, kuriose užfiksuotos perlaidos į užsienio šalis moterims, galimai turėjusioms teikti lytines paslaugas.

Duomenys – telefonuose

Mobiliojo ryšio telefonuose atsivėrė visa fotografijų galerija – apie 4 tūkst. namuose, buityje apsinuoginusių moterų, duomenų rusų kalba, šablonų, vienaip ar kitaip susijusių su sekso paslaugomis, klientų skaičiumi, pajamomis.

Išlikęs reklaminis skelbimas, galimai įkeltas į internetą ieškant sekso darbininkių. Vienas mobiliojo ryšio prietaisas net 589 kartus naudotas Ž.Kymanto gyvenamojoje vietoje, o tokių jis turėjo keturis.

Asmenims už įrodytą pajamų iš kito asmens prostitucijos turėjimą arba sąvadavimą numatyta baudžiamoji atsakomybė: bauda, laisvės apribojimas, areštas arba įkalinimas iki ketverių metų.

Kultūrizmo ir kūno rengybos treneriui Ž.Kymantui už prostitucijos organizavimą ir vadovavimą, neteisėtas pajamas iš šešėlinio verslo grėsė dar griežtesnė bausmė – nelaisvė iki šešerių metų.

Išnuomojo tris butus

Sąvadautojų artelė apkaltinta pasipelniusi mažiausiai iš 4 moterų prostitucijos. Ukrainos pilietės sekso paslaugas teikdavo trijuose laikinai išnuomotuose butuose, kurie buvo keičiami.

Didžioji pajamų dalis atitekdavo Ž.Kymantui. Sąvadautojus stebėjusių pareigūnų žiniomis, per socialinius tinklus užverbuotų svetimšalių prostitučių galėjo būti ir daugiau, jos veikė ne tik Klaipėdoje.

Įtariamieji iš pradžių išbandė areštinės gultus, o vėliau jiems skirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti, įpareigojimas registruotis policijos įstaigoje, paimti asmens dokumentai.

Laikinai apribotos Ž.Kymanto ir jo bendrininkių nuosavybės teisės į pinigines lėšas – daugiau nei 2500 eurų ir į automobilį.

Policijos tyrimo medžiaga perduota Klaipėdos apygardos teismui.

Rūpindavosi ir saugumu

Stojęs prieš teismą Ž.Kymantas prisipažino kaltu ir nurodė, kad jį į prostitucijos verslą įtraukė pažįstama ukrainietė A., su kuria artimai bendravo, – paprašė portale publikuoti vieną skelbimą, nes jos draugės iš Ukrainos norėjo padirbėti Lietuvoje. Šitaip ir įsivėlė.

Klaipėdiečiui nepatiko pačiam atrašinėti į žinutes klientams, todėl pradėjo ieškoti pagalbininkų.

Dirbti operatorėmis pasiūlė savo vaikystės draugei ir dar vienai klaipėdietei, kurią ruošdavo kūno rengybos varžyboms. Aprūpino jas ryšio priemonėmis – mobiliaisiais telefonais.

„Moterų, kurios dirbtų butuose, pats neieškojau. Jos bendraudavo telefonu su ukrainiete A. Kai ji atvažiuodavo į Lietuvą, palikdavo man savo telefono numerį. Jeigu kokia nors jos draugė paskambindavo, pasiimdavau, būdavo išnuomotas butas.

Atveždavau merginoms prezervatyvų, lubrikantų, įdėdavau skelbimus. Buvau reikalingas, kad užtikrinčiau jų saugumą, bet nieko neatsitiko – man nereikėjo jų ginti. Sutartas pinigų sumas siųsdavau į merginų sąskaitas“, – Klaipėdos apygardos teisme pasakojo Ž.Kymantas.

Tikino, kad gaujos nesubūrė

Kaltinamasis neigė lobęs iš prostitučių: „Neskaičiuodavau, kiek jos uždirba, sau pasilikdavau 20 proc., operatorėms – 5 proc. Bendraudavome draugiškai, be jokių sutarčių. Buvo dar vienas organizatorius – ukrainietė, kuriai pinigus pervesdavau, kartais ji pati atvažiuodavo ir pasiimdavo.“

Savo santykius su ukrainiete A. sporto treneris apibūdino kaip draugišką bendradarbiavimą: „Tai jos sumanymas, ji rašydavo tekstus, disponavo pinigais, mes kaip pora juos pasidalydavome. Nebuvo vadovavimo, nebuvo jokios gaujos, bendrai viską tvarkėme. Gailiuosi, kad taip atsitiko.“

Teisiamųjų suole Ž.Kymantas pasigedo savo artimos draugės ukrainietės A., su kuria suko bendrą šešėlinį verslą.

Jis nežino, kur ši sąvadautoja gyvena, netgi nėra tikras, ar jam prisistatydavo tikruoju vardu.

Buvęs verslininkas Ž.Kymantas prisiminė savo bėdas – maisto papildais prekiavusi jo įmonė bankrutavo, kitos parduotos.

Prašė teismo atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės pagal motinos laidavimą.

Prašė atleisti nuo bausmių

Dvi operatorėmis dirbusios Ž.Kymanto pagalbininkės irgi pripažino savo kaltę – nurodė, kad sąvadautojų paprašytos žinutėmis bendraudavo ir su prostitutėmis, ir su jų klientais.

„Jis paklausė, ar noriu užsidirbti rašinėdama žinutes apie lytines paslaugas. Pasiūlė operatorės darbą, davė telefoną, šablone nurodė tekstą.

Dirbau namuose, klientams nurodydavau adresus. Po dviejų savaičių turėjau gauti 200 eurų“, – teisme apie savo darbą pasakojo T.L.

Išsiskyrusi su vyru, viena dešimties metų vaiką auginanti moteris apgailestavo dėl neapgalvoto savo elgesio, prašė teismo atleisti ją nuo bausmės už sąvadavimą pagal brolio laidavimą.

Kita į nusikalstamą veiklą įklampinta klaipėdietė J.L. aiškino kaip tik tuo metu netekusi tėvo, patyrusi stresą, buvo sunku, kurį laiką negalėjo dirbti, o pinigų reikėjo ir jai, ir motinai.

„Ukrainietė A. paprašė apmokėti skelbimus, paskui pasiūlė darbą – bendrauti su sekso paslaugas butuose teikiančia moterimi. Gavau tris naudotus telefonus.

Tada man ir 100 eurų buvo didelė paspirtis“, – sakė tik kelias dienas sąvadautojų ryšininke spėjusi padirbėti klaipėdietė.

Nubaustas ir diskvalifikuotas

Teismas pasigailėjo Ž.Kymanto – už prostitucijos organizavimą ir vadovavimą suteneriui skirta dvejų metų laisvės atėmimo bausmė atidėta tokiam pat laikotarpiui.

Nuteistasis įpareigotas dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, neišvykti iš gyvenamosios vietos be priežiūros institucijos leidimo. Ore pakibo ir klaipėdiečio kultūrizmo trenerio sportinė karjera.

Lietuvos antidopingo agentūra, gavusi informacijos iš policijos, prieš Ž.Kymantą pradėjo taisyklių pažeidimo bylą dėl draudžiamų medžiagų turėjimo. Lietuvos kultūrizmo ir kūno rengybos federacijos treneris, pasižymėjęs ir kovų sporto šakose, diskvalifikuotas penkeriems metais - iki 2026 m rugpjūčio.

Operatore sutikusi dirbti bendrininkė T.L. buvo atleista nuo baudžiamosios atsakomybės pagal laidavimą vieniems metams su 500 eurų užstatu. Byla jos atžvilgiu nutraukta.

Kita teisiamoji J.L. pripažinta kalta dėl dviejų nusikalstamų veikų, jai skirta 5750 eurų bauda.

Prostitutėms - tik baudos

Prostitučių iš Ukrainos veiklą stabdė pandemija, tačiau net per karantiną jos nenutraukė ryšių su sąvadatojais, tardavosi dėl darbo Lietuvoje galimybių.

Moterys aiškino, kad griebtis nelegalaus verslo jas verčia sunki materialinė padėtis gimtinėje.

Ukrainietės prostitutės už savo nusižengimus atsipirko baudomis nuo 90 iki 140 eurų.

Jeigu jos pakartotinai įkliūtų policijai, pražangos kainuotų daugiau – nuo 140 iki 300 eurų.

Prostitutės iš Baltarusijos, Ukrainos, kitų Rytų šalių užpildo Lietuvos sekso paslaugų rinkos spragas, o lietuvės dabar ieško laimės ir didesnių uždarbių Vakarų Europoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.