Automobilį girtas vairavęs buvusios Šiaulių „princų“ grupuotės šulas Vladas Baranauskas sulaukė bausmės

Girtas automobilį vairavęs buvęs Šiaulių „princų“ grupuotės šulas 64 metų Vladas Baranauskas, pravarde „Baranis“ vos neatsidūrė už grotų.

 Teismas V.Baranauskui uždraudė trejus metus vairuoti transporto priemones.<br> R.Vitkaus nuotr. 
 Teismas V.Baranauskui uždraudė trejus metus vairuoti transporto priemones.<br> R.Vitkaus nuotr. 
 Teismas V.Baranauskui uždraudė trejus metus vairuoti transporto priemones.<br> R.Vitkaus nuotr. 
 Teismas V.Baranauskui uždraudė trejus metus vairuoti transporto priemones.<br> R.Vitkaus nuotr. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 13, 2022, 12:09 PM

Bylą dėl transporto priemonės vairavimo, kai vairuotojo girtumas viršija 1,5 promilės, išnagrinėjęs Šiaulių apylinkės teismas V.Baranauską pripažino kaltu ir skyrė jam devynių mėnesių laisvės atėmimo bausmę.

Šią bausmę subendrinus su anksčiau už kitą nusikaltimą paskirta bausme V.Baranauskui buvo skirtas 9 mėnesių laisvės atėmimas ir 4 tūkstančių 486 eurų bauda.

Skirtos bausmės vykdymą teismas atidėjo dvejiems metams. Nuteistasis buvo įpareigotas per bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpį neišvykti iš Šiaulių be nuteistojo priežiūrą vykdančios institucijos leidimo ir nevartoti alkoholinių gėrimų.

V.Baranauskui taip pat buvo uždrausta trejus metus vairuoti transporto priemones. Teismas iš V.Baranausko konfiskavo ir jo vairuoto automobilio vertę atitinkančią pinigų sumą – vieną tūkstantį 850 eurų.

Atsisakė tikrintis girtumą

Jam inkriminuotą nusikaltimą V.Baranauskas įvykdė pernai lapkričio 13 dieną.

Tądien policija gavo pranešimą apie Šiauliuose, Žemaitės – Algirdo Juliaus Greimo gatvių sankryžoje, susidūrusius automobilius.

Atvykę pareigūnai rado į automobilį „Mazda“ atsitrenkusį automobilį „Toyota Verso“, kurį vairavęs V.Baranauskas atrodė girtas.

Nors vyras tikrintis girtumą atsisakė, policininkams abejonių dėl „Baranio“ girtumo nekilo.

Pareigūnai V.Baranauską nusivežė į policijos komisariatą.

Pradėjo ikiteisminį tyrimą

Kadangi baudžiamojon atsakomybėn už transporto priemonių vairavimą, kai vairuoja neblaivus asmuo, galima traukti ne tik tuos vairuotojus, kuriems nustatomas 1,51 ir daugiau promilių girtumas, bet ir tuos, kurie vengia pasitikrinti girtumą, V.Baranauskui buvo pareikšti įtarimai pagal šį Baudžiamojo kodekso straipsnį.

Pareiškus įtarimus „Baranis“ buvo uždarytas į areštinę.

Po kurio laiko sulaikytasis pasiskundė, kad jam pablogėjo sveikata.

Vyras buvo nuvežtas į ligoninę, kur medikai jam nustatė 1,14 promilių girtumą.

Suteikus medicininę pagalbą V.Baranauskas buvo grąžintas į areštinę, iš kurios buvo išleistas kitą dieną.

Kadangi 1,14 promilių girtumas ligoninėje V.Baranauskui buvo nustatytas jau po to, kai jam atsisakius tikrintis girtumą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo esant girtam, ligoninėje atliktos girtumo patikros rezultatai šiam ikiteisminiam tyrimui jokios įtakos neturėjo.

V.Baranauskas buvo apkaltintas vairavimu girtam ir turėjo stoti prieš teismą.

Teisme kaltu neprisipažino

Teisme V.Baranauskas kaltu neprisipažino. Jis neneigė padaręs avariją, tačiau tvirtino, kad po jos pasitikrinti girtumo nevengė, o ligoninėje jam buvo nustatytas 1,14 promilės girtumas.

Atsakinėti į proceso dalyvių klausimus V.Baranauskas teisme atsisakė.

Teisme liudijusi automobilio „Mazda vairuotoja“ sakė, kad smūgį į automobilio galą ji pajuto pradėjusi važiuoti po to, kai užsidegė žalias šviesoforo signalas.

Moteris sakė, kad į jos automobilį atsitrenkusio automobilio vairuotojas buvo akivaizdžiai girtas. Tai ji suprato iš vairuotojo akių ir kalbos.

Kitas įvykio liudininkas teisme sakė, kad avarijos kaltininkas nelaukė, kol atvažiuos iškviesti policininkai, o nuėjo šalin. Liudininkas sakė pareigūnams parodęs, kur nuėjo avarijos kaltininkas – policininkai jį pasivijo ir sulaikė.

Nuosprendis dar gali būti apskųstas

Kartu su porininku į avarijos vietą atvykusi policininkė teisme sakė, kad sulaikytas avarijos kaltininkas iš pradžių prisistatė Juozu ir atsisakė pasitikrinti blaivumą, nors buvo ne kartą prašytas tai padaryti.

Tą patį teisme tvirtino ir pareigūnės porininkas, kuris sakė, kad nuo sulaikyto avarijos kaltininko sklido alkoholio kvapas, alkoholiu dvokė ir jo automobilis.

Pasitikrinti girtumą, pasak policininko, V.Baranauskas buvo prašomas ne tik jų, bet ir kito į įvykio vietą atvykusio ekipažo pareigūnų.

Įvertinęs visus šioje byloje suriktus įrodymus teismas nusprendė, kad V.Baranausko kaltė yra įrodyta.

Šį Šiaulių apylinkės teismo nuosprendį nuteistasis dar galės apskųsti Šiaulių apygardos teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.