Buvusią sugyventinę šnipinėti pabandęs Pakruojo rajono gyventojas atsidūrė teisiamųjų suole

Bandymas sužinoti, kaip po skyrybų gyvena jo sugyventinė, Pakruojo rajono gyventojui 34 metų Irmantui D. baigėsi liūnai. Slapta įrašinėti jį palikusios gyvenimo draugės pokalbius mėginęs šis aštuonis kartus už vagystes, plėšimus, kelių eismo taisyklių pažeidimą bei fizinio skausmo sukėlimą teistas vyras į savo biografiją įsirašė ir devintą teistumą.

 Pakruojo rajono gyventojos automobilyje rastas diktofonas buvo perduotas ekspertams.<br> V. Skaraičio asociatyvi nuotrauka
 Pakruojo rajono gyventojos automobilyje rastas diktofonas buvo perduotas ekspertams.<br> V. Skaraičio asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 24, 2022, 7:05 PM

Kaltu dėl neteisėtos informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimo pripažintam Irmantui D. bylą išnagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Pakruojo rūmų teisėja Rima Razumienė skyrė keturių mėnesių laisvės apribojimo bausmę.

Subendrinus šią bausmę su anksčiau už kitą nusikaltimą paskirta bausme laisvės apribojimo terminas Irmantui D pailgėjo iki septynių mėnesių. Per šį laikotarpį nuteistasis privalės neišeiti iš namų nuo 23 val. iki 6 val., jeigu tai nesusiję su darbu arba mokymusi, ir nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Automobilyje rado keistą daiktą

Sekti buvusią sugyventinę ir klausytis jos pokalbių sumanęs Irmantas D. įsigijo skaitmeninį diktofoną, kurį paslėpė moters automobilyje.

Nedidelį, į USB laikmeną panašų, diktofoną Pakruojo rajono gyventojos automobilyje 2021 metų lapkričio 21-ąją rado jos sūnus. Iš automobilio paimti veržliarakčio pasiųstas berniukas mamai parnešė ne tik raktą bet ir į USB laikmeną panašų daiktą, kurį jis rado priekinių durelių daiktadėžėje.

Keistą daiktą apžiūrėjusi moteris pamatė mirksinčią raudonos spalvos lemputę ir užrašus: ON bei OFF.

Moteris sakė iškart supratusi, kad tai – diktofonas, kurį į automobilyje galėjo paslėpti jos buvęs sugyventinis.

Į policiją kreipusis Pakruojo rajono gyventoja papasakojo, kad dar prieš metus laiko ji tvarkydama namus stalčiuje rado pasiklausymo įrenginio dokumentus, o apžiūrėjusi savo automobilį – ir jame paliktą pasiklausymo prietaisą.

Tąkart rastą kitokį diktofoną ji atidavė sugyventiniui ir pagrasino, kad vėl radusi pasiklausymo įrangą, kreipsis į policiją.

Įsirengė vaizdo stebėjimo kamerą

Pareiškimą policijai parašiusi Pakruojo rajono gyventoja įtarė, kad antrą kartą diktofoną buvęs sugyventinis jos automobilyje paslėpė lapkričio 7-osios naktį, kai, atėjęs į jos nuomojamo namo kiemą, čia slampinėjo bei buvo įsėdęs į jos automobilį.

Tąkart ji iškvietė policiją, bet buvęs sugyventinis pasišalino dar iki atvykstant pareigūnams.

Įtarusi, kad automobilyje vėl gali būti palikta pasiklausymo aparatūra, moteris jį apžiūrėjo, tačiau tuomet nieko nerado.

Kitą dieną Pakruojo rajono gyventoja kieme įrengė stebėjimo kamerą. Jos įrašai patvirtino, kad buvęs sugyventinis čia dar kelis kartus apsilankė ir, įsėdęs į automobilį, kažką jame darė.

Diktofone rado 35 pokalbių įrašus

Kad jos pokalbių gali būti klausomasi, moteris suprato, kai jai paskambindavęs buvęs sugyventinis imdavo atkartoti jos pokalbių su mama ir bendradarbiais detales.

Automobilyje rastą ir policijai perduotą daiktą apžiūrėję specialistai patvirtino, kad tai – garsą įrašantis įrenginys. Jame specialistai rado 35 pokalbių įrašus.

Šiuos garso įrašus išgirdusi Pakruojo rajono gyventoja patvirtino, kad tai yra jos pokalbiai su artimaisiais ir bendradarbiais ir kad tai – jos privataus gyvenimo detalės.

Vestuvėms pritrūko pinigų

Baudžiamojon atsakomybėn už neteisėtą informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimą patrauktas Irmantas D. kaltu prisipažino.

Vyras tvirtino, kad šį diktofoną pirko „dėl muzikos“, jame buvo įrašytas ir pokalbis, ir jis norėjęs, kad sugyventinė šį pokalbį išgirstų, todėl ir padėjo diktofoną į automobilį nemanydamas, kad dėl to jis bus patrauktas baudžiamojon atsakomybėn.

Teisme Irmantas D. neneigė siekęs klausytis buvusios sugyventinės pokalbių. Pasak kaltinamojo, ši moteris jam padarė gerą įtaką, prieš susipažįstant su ja buvo „prisirinkęs daug teistumų“, o po to viskas ėjosi gerai.

Po beveik dešimt kartu praleistų metų, pasak Irmanto D. jam buvo keista gyventi išsiskyrus, todėl jis ir darė „tokias nesąmones“.

Vyras sakė, kad netgi planavęs vesti savo gyvenimo draugę, buvo jai pasipiršęs, tačiau vestuvėms sutrukdė darbai namuose: darė remontą, keitė stogo dangą – todėl vestuvėms trūko pinigų.

Išsikraustė gyventi pas tėvus

Dėl diktofono įdėjimo į automobilį savo gyvenimo draugės atsiprašęs Irmantas D. teisme sakė dar tikįs ateityje susitaikyti ir vėl gyventi kartu.

Nors nukentėjusioji dėl jai padarytos neturtinės žalos ją šnipinėjusiam buvusiam sugyventiniui nereiškė, tačiau vilčių apie bendrą gyvenimą nebepuoselėjo.

Moteris sakė tenorinti, kad Irmantas D. ją paliktų ramybėje, nesektų jos ir nesiklausytų pokalbių.

Kadangi Irmantas D. nesiliovė slampinėti po jos nuomojamo namo kiemą, moteris šių metų pavasarį išsikraustė gyventi pas savo tėvus, kurių buvęs sugyventinis privengia, todėl nuo šiol tikisi gyventi ramiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.