Danijos piliečiui skirtas laisvės atėmimas: su vogtais banko duomenimis iššvaistė daugiau nei 32 tūkst. eurų

Kauno apygardos teismas išnagrinėjo baudžiamąją bylą, kurioje dėl sukčiavimo, neteisėtos elektroninės priemonės ar duomenų panaudojimo bei disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis realia laisvės atėmimo bausme nubaustas Danijos pilietis M.N.

 Danijos piliečiui skirtas laisvės atėmimas: su vogtais banko duomenimis iššvaistė daugiau nei 32 tūkst. eurų.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
 Danijos piliečiui skirtas laisvės atėmimas: su vogtais banko duomenimis iššvaistė daugiau nei 32 tūkst. eurų.<br>Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 30, 2022, 11:56 AM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminį tyrimą byloje atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnai, tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras.

Bylos duomenimis, 2021 m. gegužės 21–25 dienomis Lietuvoje laikinai viešėjęs M.N. neteisėtai įgijo, laikė ir panaudojo svetimų elektroninių mokėjimų priemonių duomenis ir atliko daugybę mokėjimų keliuose prekybos ir pramogų centruose Kaune. Atliktų mokėjimų bendra vertė daugiau nei 32 000 eurų.

Tyrimo metu buvo išsiaiškinta, jog M.N. iš bendrininko įgijo įvairių bankų klientų kortelių duomenis, vėliau juos susivedė į telefone įdiegtą bekontakčio atsiskaitymo programą ir tokiu būdu savo ir bendrininko naudai įgijo daugybę daiktų: naujų prabangių telefonų, išmaniųjų priedų, drabužių. Jei kortelėje neužtekdavo pinigų naujam išmaniajam telefonui, M.N. pirko nebrangius juvelyrinius dirbinius. Nustatyta, kad iš viso parduotuvėse buvo atsiskaityta 256 kartus su vienuolika skirtingų mokėjimų kortelių.

M.N. profesionalių pareigūnų pastangomis buvo sulaikytas po to, kai vieno prekybos centro apsauginiai perdavė informaciją apie įtartinai viską perkantį asmenį. Apsaugos darbuotojai šį asmenį bandė sulaikyti, tačiau šis pasipriešinęs pabėgo ir įšoko į draugės jam iškviestą taksi. Ikiteisminio tyrimo metu, atliekant įtariamojo kratą, pareigūnai M.N. telefone rado dar 56 užsienio banko mokėjimų kortelių duomenis, kurių buvo pakankamai mokėjimo operacijoms atlikti, tačiau dėl pareigūnų veiksmų M.N. nebespėjo jų panaudoti.

Kauno apygardos teismo sprendimu M.N. buvo pripažintas kaltu pagal keturis Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl sukčiavimo (BK 182 straipsnio 2 dalis), neteisėto disponavimo elektronine mokėjimo priemone arba jos duomenimis (BK 214 straipsnio 1 dalis), neteisėto elektroninės priemonės ar jos duomenų panaudojimo (BK 215 straipsnio 1 dalis) ir dėl rengimosi padaryti nusikaltimą (BK 21 straipsnio 1 dalis, BK 215 straipsnio 1 dalis).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.