Motina net neįtarė, ką išgyveno namuose paliekama dukra: ją metus laiko žagino patėvio draugas

Kauno apygardos teismas skyrė 5 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmę 21 metų Faustui Vaičikauskui, kuris buvo kaltinamas mažamečio išžaginimu, tvirkinimu bei nesunkiu sveikatos sutrikdymu. Jaunuolis savo kaltės niekada nepripažino. 

Tyrimo metu paaiškėjo, kad jis nuo 2017 metų balandžio iki 2018 metų balandžio tvirkino ir 2 kartus išžagino savo bičiulio podukrą, kuriai tuo metu buvo 9-eri.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Tyrimo metu paaiškėjo, kad jis nuo 2017 metų balandžio iki 2018 metų balandžio tvirkino ir 2 kartus išžagino savo bičiulio podukrą, kuriai tuo metu buvo 9-eri.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2022, 9:59 PM

Jurbarko rajono gyventojas F.Vaičikauskas į kriminalistų rankas pakliuvo dar 2018-aisiais, būdamas nepilnametis. 

Tyrimo metu paaiškėjo, kad jis nuo 2017 metų balandžio iki 2018 metų balandžio tvirkino ir 2 kartus išžagino savo bičiulio podukrą, kuriai tuo metu buvo 9-eri. 

Motina mergaitę dažnai palikdavo su patėviu, tačiau pastarasis retai išsiblaivydavo, o tuo naudojosi tame pačiame bendrabutyje gyvenęs F.Vaičikauskas. 

Nusikaltimas išaiškėjo, kai mergaitei prireikė psichiatro pagalbos ir bendraudama su gydytojais ji prasitarė apie patėvio draugo elgesį. Vis tik vėliau tyrėjams, prokurorams bei ekspertams prireikė nemažai pastangų, kad mergaitė išklotų visas aplinkybes. 

Tuo tarpu įtariamuoju tapęs F.Vaičikauskas visą laiką neigė savo kaltę, tačiau teismas juo nepatikėjo. 

Vyras taip pat privalės atlyginti 10 tūkst. eurų neturtinės žalos. Nuosprendis dar neįsiteisėjo, todėl F.Vaičikauskas lieka laisvėje – jam skirtas dokumentų paėmimas bei rašytinis įpareigojimas neišvykti. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.