Panerių siaubūnas aukų nesirenka: žmonės net išsiaiškino, kur jis gyvena, bet policija jo nesugeba sulaikyti

Jis gali užpulti ir parduotuvėje, ir namo kieme. Vaduvos ir aplinkinių gatvių gyventojai dalijasi pernelyg nesislapstančio siautėjančio vyro išvaizdos aprašymu, tačiau policininkams jo sučiupti nepavyksta.

 Panerių siaubūnas aukų nesirenka: žmonės net išsiaiškino, kur jis gyvena, bet policija jo nesugeba sulaikyti.<br> Lrytas.lt koliažas
 Panerių siaubūnas aukų nesirenka: žmonės net išsiaiškino, kur jis gyvena, bet policija jo nesugeba sulaikyti.<br> Lrytas.lt koliažas
Apie Žemuosiuose Paneriuose jau antrą savaitę siautėjantį užpuoliką žinoma nemažai, nes jį užfiksavo čia eančio prekybos centro „Iki“ vaizdo kameros.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Apie Žemuosiuose Paneriuose jau antrą savaitę siautėjantį užpuoliką žinoma nemažai, nes jį užfiksavo čia eančio prekybos centro „Iki“ vaizdo kameros.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tatjana juokavo, kad sportuoti privertė pranešimai apie užpuolimus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Tatjana juokavo, kad sportuoti privertė pranešimai apie užpuolimus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rimantas drąsinosi: jėgos turi pakankamai, tai priešininką patiestų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Rimantas drąsinosi: jėgos turi pakankamai, tai priešininką patiestų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žmonės yra pastebėję, kad siaubūnas gyvena Vaduvos g. 23A bendrabutyje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žmonės yra pastebėję, kad siaubūnas gyvena Vaduvos g. 23A bendrabutyje.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2022-08-28 19:17, atnaujinta 2022-08-29 12:34

Užsimoja kumščiu, trenkia į galvą delnu, persekioja praeivius gatvėse nesitraukdamas nė per žingsnį ar tiesiog grėsmingai artėja.

Taip elgiasi Žemuosiuose Paneriuose jau antrą savaitę siautėjantis užpuolikas, apie kurį žinoma nemažai, nes jį užfiksavo prekybos centro „Iki“ vaizdo kameros.

Kaip atrodo užpuolikas, spėjo įsidėmėti ir jo aukos, žmonės net išsiaiškino adresą, kuriuo gyvena siaubūnas, bet policija jo nesugeba sulaikyti.

Užfiksavo vaizdo kameros

Apie Žemuosiuose Paneriuose pasirodžiusį užpuoliką viena pirmųjų socialinio tinklo bendruomenės paskyroje pranešė Gabriela. Beje, užpuolikas iš karto „apsišvietė“, nes išpuoliui pasirinko parduotuvės prekybos salę.

Gabrielai užpuolikas čiupo už veido, griebė už plaukų, ant grindų nukrito saulės akiniai.

Vaizdo kameros užfiksavo aukštą, maždaug 180–190 centimetrų ūgio vyrą rusvais plaukais, dryžuotais baltos ir rudos spalvų marškinėliais. Iš išvaizdos jis – apie 30 metų, atrodo tvarkingai.

Kitą dieną vėl šlaistėsi

Parduotuvės apsaugininkui netrukus vyrą pavyko sulaikyti, iškviesti policijos pareigūnai jį išsivežė, bet kitą dieną jis vėl šlaistėsi po rajoną.

Kai žinia pradėjo plisti, o užpuolimo atvejų daugėti, vietos gyventojai išsiaiškino, kad vyras gyvena Vaduvos gatvės 23A numeriu pažymėtame bendrabutyje.

Bendrabutyje šalia užpuoliko gyvenantis kaimynas pasakojo, kad šį asmenį mėgino sugėdinti dėl laiptinėje paliekamų šiukšlių, bet jis puolė ir jį. Supratęs, kad asmuo agresyvus, vyras daugiau su juo į kalbas nesileido.

„Jeigu jau žinote, kur gyvena, susirinkite būriu, nueikite prie jo namų, iškvieskite policiją ir bus viskas“, – siūlė vieni kitiems Žemųjų Panerių bendruomenės nariai, tačiau pasiūlymo niekas nesiėmė įgyvendinti.

Kalba apie buvusį kalinį

Pranešimų apie išpuolius daugėjo. Vienas gyventojas skundėsi, kad jį užpuolė, bet užsimojęs kumščiu nepataikė ir nubėgo link prekybos centro.

Paskui siaubūnas namo kieme užpuolė moterį su mažamečiu vaiku. Mažylį motina išsuko nuo smūgio, o užpuolikas pasileido bėgti. Moteris ėmė šaukti matydama, kaip sprukdamas jis užkabino dar vieną praeivį, numušdamas nuo galvos kepurę.

Atsigavusi moteris apėjo ratą aplink prekybos centrą, link kurio skuodė užpuolikas, bet jo pėdos buvo ataušusios.

Netrukus Žemųjų Panerių gyventojai ėmė kalbėti, kad užpuolikas neseniai išleistas iš kalėjimo, kur atliko bausmę už žmogžudystę. Tai pasėjo dar daugiau nerimo.

Apsigins – rankas turi

Vaduvos gatvės 23A bendrabutis, kuriame turėtų gyventi užpuolikas, – vienas labiausiai apleistų Žemuosiuose Paneriuose. Įėjimas į jį apkrautas ne tik sendaikčiais, bet ir senomis automobilių padangomis.

Prie laiptų „Sostinės“ sutikti vyras ir moteris prisipažino nežinantys, kuriame bute gyvena vyras, vilkintis dryžuotais marškinėliais.

„Bendrabutis penkių aukštų, kiekviename – bent po kelis tokius dryžuotus“, – bandė juokauti pašnekovas, turėdamas galvoje, kad tarp gyventojų netrūksta ir asocialių asmenų.

Į grėsmingus pranešimus apie užpuolimus jis nekreipia dėmesio. Jeigu reikės, apsigins, juk rankas turi.

Keičiasi ne į gerąją pusę

„Naktimis niekur nesišlaistau, bet, pasirodo, ir dieną išeiti į gatvę pavojinga. Štai kokie laikai atėjo“, – stebėjosi Rimantas.

Save jis padrąsino: dirba fizinį darbą, jėgos turi, tad priešininką patiestų. Juo labiau kad septynerius metus gyvenant Vaduvos gatvėje visokių atvejų pasitaikę.

Tatjana juokavo, kad sportuoti ją privertė nerimastingi pranešimai apie užpuolimus.

„Sportuodavau ir anksčiau, bet galiu pasakyti, kad gyventojai pastaruoju metu labai pasikeitė. Ir ne į gerąją pusę.

Štai suolai kieme visą dieną užimti girtuoklių ir niekaip jų neišvarysi“, – skundėsi vilnietė.

Prisižiūrėjo narkomanų

„Kaip tik kaimynė apie tą tipą kalbėjo. Sakė, kad aukštas. Gal koks beprotis?“ – eidama pro šalį klausė kita moteris.

Ant suolo sėdintis vyriškis pats dirba apsaugininku prekybos centre, bet ne Vaduvos, o Švitrigailos gatvėje.

„Prisižiūrėjau ten visokių narkomanų, kurie atėję į parduotuvę kaip žvakės nuo karščio nulinksta po dozės. Arba jiems prasideda „lomkės“. Todėl nelabai dėl šito puskvailio jaudinuosi“, – šypsojosi apsaugos darbuotojas.

Jis pasakojo, kad kol dar buvo taboras, iš prekybos centro tekdavo kiekvieną dieną išvyti būrius narkomanų. Dabar jų šiek tiek sumažėję.

Pareiškimų dar nėra gavę

Nors apie užpuoliką kalba visi Žemieji Paneriai, policijos atstovė Julija Samorokovskaja tikino, kad įvykių registre informacijos apie užpuolimus minėtame rajone nėra.

Ji teiravosi ir 2-ojo policijos komisariato pareigūnų, prižiūrinčių Žemuosius Panerius, bet ir jie sakė pareiškimų dėl panašių įvykių negavę.

Anot J.Samorokovskajos, su socialiniame tinkle pasirodžiusia informacija apie užpuoliką policininkai yra susipažinę, numatyta daugiau patruliuoti Vaduvos gatvės rajone. Ji paragino gyventojus pranešti apie tokius užpuolimus Bendrojo pagalbos centro telefonu 112.

Slėpdavosi už šakų krūvos

Anksčiau ilgai policininkams nepavyko sučiupti užpuoliko, siautėjusio Panerių miške. Aukų jis tykojo prieš aštuonerius metus, beje, panašiu metu – vasaros pabaigoje.

Moterų šis užpuolikas tykodavo pasislėpęs už šakų krūvos. Jo slėptuves vyrai išardydavo, tačiau jis susikraudavo naujas.

Užpuolikas iššokdavo iš irštvos, griebdavo moteris rankomis iš už nugaros, suspausdavo glėbyje, po nosimi kažką murmėdavo.

Dažniausiai jis pasitikdavo ryte į darbą einančias moteris, kurioms nebūdavo kito pasirinkimo, kaip tik eiti per mišką.

Pasklidus pasakojimams apie užpuolimus moterys ėmė ginkluotis: viena į rankinę atsuktuvą įsidėdavo, kita – ašarinių dujų balionėlį. Nors nelydavo, vilnietės pradėjo nešiotis skėčius su aštriais antgaliais, kad galėtų užpuolikui įdurti.

Visas jas baugino pasakojimai, kaip ištrūkusią iš glėbio auką užpuolikas vijosi kone iki namų ir alsavo į nugarą. Kita parlėkė cypdama, nes ją labai baugino nuolatinis vyriškio murmėjimas.

Jeigu apsirengęs – bausti negalima

Dėl užpuolimų Panerių miške 2-ojo policijos komisariato pareigūnai tyrimo ėmėsi savo iniciatyva, nes skundo neparašė nė viena auka. Policininkams pavyko rasti užpultas moteris.

Pakalbinę vietos gyventojus pareigūnai sužinojo ir užpuoliko vardą, pavardę, kad jam 32 metai, praeityje anksčiau teistas.

Kodėl užpuolikas liko nenubaustas? Policija pateikė iš koto verčiantį atsakymą: esą baudžiamosios atsakomybės jam pritaikyti neįmanoma, nes miške buvo ne nuogas.

Be to, policininkai nėra iki galo įsitikinę, kad jiems žinomas vyras – iš tiesų užpuolikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.