Du kartvelai Kalvarijos pasieniečius suklaidinti bandė ištiesdami klastotes

Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė iš Lietuvos automobiliu lengvuoju automobilius vykusius du Sakartvelo piliečius. Abu užsieniečiai kontrolės metu Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnams ištiesė, įtariama, klastotes – kartvelišką ir rusišką vairuotojų pažymėjimus.

 Du kartvelai Kalvarijos pasieniečius suklaidinti bandė ištiesdami klastotes.<br> VSAT nuotr.
 Du kartvelai Kalvarijos pasieniečius suklaidinti bandė ištiesdami klastotes.<br> VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 29, 2022, 5:05 PM

Kaip praneša VSAT, šeštadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu, kelyje Marijampolė – Suvalkai, patikrinti sustabdė automobilį „Mazda 6“ lietuviškais numeriais. Lenkijos link vykęs vairuotojas, 32-ejų Sakartvelo pilietis, be kitų dokumentų, pateikė ir savo šalies vairuotojo pažymėjimą. Pasieniečiai nustatė, kad tai, įtariama, yra klastotė.

Taip pat paaiškėjo, jog kelionės tęsti negali ir kartu vykęs vairuotojo tautietis. 54 metų kartvelo turėtas rusiškas vairuotojo pažymėjimas taip pat pasirodė įtartinas. Pirminiais duomenimis, tai taip pat yra klastotė.

Pasieniečiai Sakartvelo piliečius sulaikė ir uždarė į areštinę. Dėl disponavimo suklastotais dokumentais ar jų panaudojimu Varėnos pasienio rinktinėje pradėti ikiteisminiai tyrimai. Už tokį nusikaltimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

Automobilis „Mazda 6“ laikinai saugomas Kalvarijos užkardoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.