Pakruojyje prie merginų seksualiai priekabiavęs ir nepilnametes tvirkinęs pensininkas išgirdo nuosprendį

Iki pensijos mediku dirbęs, šiuo metu jau į aštuntą dešimtį įkopti spėjęs pakruojietis antradienį išgirdo nuosprendį už seksualinį priekabiavimą ir nepilnamečių merginų tvirkinimą.

 Pensininkas tvirkindavo ir seksualiai priekabiaudavo prie namus tvarkyti pasamdytų merginų ir jaunų moterų. <br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
 Pensininkas tvirkindavo ir seksualiai priekabiaudavo prie namus tvarkyti pasamdytų merginų ir jaunų moterų. <br> V.Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 30, 2022, 6:33 PM

Bylą dėl jaunesnio negu šešiolikos metų asmens tvirkinimo, seksualinio priekabiavimo ir nesunkaus sveikatos sutrikdymo išnagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Pakruojo rūmų teisėja Rima Razumienė šį pakruojietį pripažino kaltu dėl visų jam inkriminuotų nusikaltimų.

Teismas pensininkui skyrė dvejų metų ir trijų mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigodamas jį per visą bausmės atlikimo laiką įpareigojant neišeiti iš namų nuo 22 val. vakaro iki 7 val. ryto, jeigu tai nesusiję su darbu.

Nuteistasis taip pat privalės dalyvauti elgesio pataisos programoje, ją išklausant per šešis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos.

Pensininkui taip pat uždrausta į savo namus įsileisti nepilnamečius asmenis. Jis taip pat privalės per vieną mėnesį nuo nuosprendžio įsiteisėjimo raštu atsiprašyti visų keturių nuo jo nukentėjusių merginų bei moterų.

Nuteistajam buvo skirta ir baudžiamojo poveikio priemonė – jis per penkis mėnesius į nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą turės įmokėti 1 tūkstančio 250 eurų dydžio įmoką.

Teismo sprendimu iš nuteistojo priteisti ir 5 tūkstančius 936 eurus antrinės teisinės pagalbos išlaidų.

Jam paskelbtą nuosprendį pakruojietis pensininkas per 20 dienų dar galės apskųsti Šiaulių apygardos teismui.

Ši byla Šiaulių apylinkės teismo Pakruojo rūmuose buvo uždarame teisiamajame posėdyje.

Bylos detalės nebuvo paviešintos ir skelbiant nuosprendį.

Viešai buvo paskelbta tik rezoliucinė nuosprendžio dalis.

Buvusį Pakruojo mediką sunkūs įtarimai prislėgė prieš kelerius metus, kai į Vilniaus ligoninę pateko nusižudyti bandžiusi nepilnametė mergina. Ji tvirtino, kad tokiam žingsniui ryžusi nepakėlusi seksualinio priekabiavimo.

Juo mergina kaltino Pakruojyje gyvenantį pensininką, kurio namus ji tvarkydavo.

Ikiteisminį tyrimą pradėję pareigūnai nustatė, kad šis pensininkas namus tvarkyti galinčių merginų ir jaunų moterų socialiniuose tinkluose ir internetiniuose puslapiuose ėmė ieškoti nuo 2015 metų.

Pareigūnai surado bei apklausė garbaus amžiaus pakruojiečio namuose dirbusias merginas ir moteris. Kai kurios iš jų dirbti tarnaitėmis i pensininko namus atvyko net iš kitų rajonų.

Per ikiteisminį tyrimą paaiškėjo, kad nuo šio seksualinio iškrypėlio nukentėjo keturios jo namuose dirbusios merginos ir moterys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.