Druskininkų pasieniečiai Nemune aptiko rūkalų kontrabandą: rasti 2 tūkst. pakelių cigarečių ir GPS prietaisas

Druskininkų užkardos pasieniečiai Nemune užkardė kontrabandininkų mėginimą į Lietuvą atplukdyti baltarusiškų rūkalų.

Druskininkų pasieniečiai Nemune aptiko rūkalų kontrabandą: rasti 2 tūkst. pakelių cigarečių ir GPS prietaisas.<br> VSAT nuotr./lrytas.lt koliažas.
Druskininkų pasieniečiai Nemune aptiko rūkalų kontrabandą: rasti 2 tūkst. pakelių cigarečių ir GPS prietaisas.<br> VSAT nuotr./lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-05 14:25

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba, iš kartoninių dėžių suformuotame plauste, kuris maskuotas purvu, aptikti 2 tūkst. pakelių cigarečių ir GPS prietaisas.

Šeštadienį Nemunu einantį sienos su Baltarusija ruožą stebėję VSAT Varėnos rinktinės Druskininkų užkardos pareigūnai upėje, ties Druskininkų savivaldybės Lipliūnų kaimu, užfiksavo įtartiną objektą. Jį iš vandens pasieniečiai ištraukė priplaukę tarnybine valtimi.

Paaiškėjo, kad kontrabandininkai iš Baltarusijos į Lietuvą pasiuntė iš keturių tarpusavyje surištų dėžių suformuotą bei juoda polietileno plėvele aptrauktą plaustą su rūkalais. Neteisėtą krovinį kontrabandininkai užmaskavo apdrėbę jį purvu. Iš viso rasti 2 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“. Jie pažymėti baltarusiškomis banderolėmis. Plaustui sekti, kaip dažniausiai įprasta tokiais atvejais, cigarečių gabentojai panaudojo GPS įrenginį.

Tokius bandymus Nemunu atplukdyti neteisėtų rūkalų Druskininkų pasieniečiai fiksuoja periodiškai.

Šaltuoju metų laiku kontrabandininkai renkasi nekart išbandytą metodą – cigarečių plaustus bandoma užmaskuoti ir padaryti panašiais į plaukiančias ledo lytis. Jie apvyniojami balta polietileno plėvele arba medicinine marle, apdrabstomi sušalusiu sniegu, ledu bei purvu, o plūdrumui reguliuoti parenkamos įvairios statybinės medžiagos – plytos, betoniniai blokeliai, šaligatvio trinkelės ir pan.

Atšilus orams keičiasi ir tokių nelegalių krovinių maskavimas. Jie, kaip šeštadienį Druskininkų pasieniečių rastosios dėžės, apdrabstomi purvu, žemėmis, apkraunami nuskintomis nendrėmis, kitais augalais, lapais, slepiami sunkiau pasiekiamose pakrantės vietovėse.

Analogiškus pažeidimus neretai užkardo ir Vilniaus rinktinės Pavoverės užkardos pasieniečiai. Šio VSAT padalinio pareigūnai saugo sienos su Baltarusija ruožą, kuriame į Lietuvą iš kaimyninės valstybės įteka Neris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai