Skandalingoje žuvusios manekenės D. Didžiūnaitytės byloje apklausti kaltinamieji: abu atsisakė atsakyti į klausimus

Praėjus beveik penkeriems metams nuo manekenės Dovilės Didžiūnaitytės žūties bylos nagrinėjimas teisme eina į pabaigą – antradienį apklausti abu kaltinamieji, kitą savaitę prokurorė turėtų paprašyti bausmių, prasidės baigiamosios kalbos.

Praėjus beveik penkeriems metams nuo manekenės D.Didžiūnaitytės žūties bylos nagrinėjimas teisme eina į pabaigą.
Praėjus beveik penkeriems metams nuo manekenės D.Didžiūnaitytės žūties bylos nagrinėjimas teisme eina į pabaigą.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2022, 4:24 PM, atnaujinta Sep 6, 2022, 4:25 PM

2017 metais iš 14 aukšto viename uostamiesčio viešbutyje iškritus D. Didžiūnaitytei, kaltinamaisiais tapo Ričardas Pinikas ir Aivaras Miltenis.

Pastarajam keliami kaltinimai dėl išžaginimo, o jo bičiuliui – dėl fizinio skausmo sukėlimo, neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis, poveikio liudytojui.

Kaltinamieji į klausimus neatsakė

Antradienį teisme baigti nagrinėti įrodymai, peržiūrėta paskutinė vaizdo medžiaga. Posėdžio metu teismas atmetė nukentėjusiosios šeimai atstovaujančio advokato Gintaro Černiausko prašymą surengti išvažiuojamąjį posėdį į nelaimės vietą.

Posėdžio metu teisme parodymus davė abu kaltinamieji, tačiau į klausimus atsakyti atsisakė.

„Jie davė parodymus nuoseklius, o į klausimus neatsakinėjo. Jie turi tokią teisę, Baudžiamasis kodeksas ją numato“, – BNS sakė R. Piniko advokatė Julija Manako-Galminė.

Pasak advokatės, kaltinamieji kaltės nepripažįsta.

Jos teigimu, kitą savaitę teismo posėdyje pirmiausia kalbą sakys prokurorė Diana Baltrūnaitė-Petkevičienė, ji turėtų pasiūlyti ir bausmes kaltinamiesiems.

Vėliau pasisakys nukentėjusiosios pusei atstovaujantis G. Černiauskas, tuomet ateis kaltinamųjų advokatų bei jų pačių pasisakymo eilė.

Kreipsis į prokurorą

Žuvusiosios D. Didžiūnaitytės šeimai atstovaujantis advokatas G. Černiauskas BNS teigė laukęs kaltinamųjų parodymų, tačiau antradienio teismo posėdis nuvylė.

„Labai laukiau kaltinamųjų parodymų, kadangi buvo įdomu išgirsti jų versiją. Be abejonės, tikėjausi, kad bus pasiruošę atsakinėt į mano klausimus, bet labai nuvylė – buvo pasirašę labai trumpas kalbas. Kaltės nepripažįsta, neigia, kad kažką padarė ir kategoriškai atsisakė atsakinėt į klausimus“, – sakė G. Černiauskas.

Advokatas teigia artimiausiame teismo posėdyje, kuomet jam bus suteiktas žodis, ketinantis dar kartą kalbėti apie D. Didžiūnaitytės nužudymo versiją, taip pat prekybą žmonėmis.

„Prašysiu, kad teisėjas priimtų atskirą nutartį kreiptis į prokuratūrą, kad būtų tikrinama šita (nužudymo – BNS) versija ir dar kartą vertinami surinkti įrodymai“, – sakė advokatas.

Kūne aptiko narkotikų

Nelaimė Klaipėdoje, kai D. Dižiūnaitytė iškrito iš viešbučio balkono, įvyko 2017 metų lapkritį. Byla teismą pasiekė 2020 metų pradžioje.

Merginos kūne aptikta narkotikų pėdsakų – kokaino bei vadinamojo prievartavimo narkotiko oksiko.

Ikiteisminis tyrimas buvo atliekamas dėl daugiau nusikaltimų: be minėtųjų, taip pat dėl sukurstymo nusižudyti ar privedimo prie savižudybės, prekybos žmonėmis ir nužudymo, siekiant nuslėpti kitą nusikaltimą.

Tačiau, kaip yra skelbusi prokuratūra, atlikus visus duomenų rinkimo ir patikrinimo veiksmus, sulaukus visų specialistų išvadų ir ekspertizių aktų, gavus reikalingus duomenis iš užsienio valstybių, baudžiamasis procesas dėl šių nusikaltimų buvo nutrauktas.

Šį sprendimą skundė merginos artimųjų advokatas, jo skundus nagrinėjo aukštesnysis prokuroras, Klaipėdos apylinkės ir Klaipėdos apygardos teismai, tačiau visi jie skundus atmetė.

Byla nagrinėjama neviešuose posėdžiuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.