Vilniaus hostelyje siautėję ginkluoti vyriškiai išgąsdino darbuotoją ir sumušė vyrą

Ketvirtadienio naktį, praėjus vos keturioms minutėms po vidurnakčio, Vilniuje policija skubėjo malšinti ginkluoto konflikto hostelyje. Incidento metu nukentėjo vyras, o darbuotoja buvo ne juokais išgąsdinta.

Vilniaus hostelyje siautėję ginkluoti vyriškiai išgąsdino darbuotoją ir sumušė vyrą.<br>G.Gedminaitės asociatyvi nuotr.
Vilniaus hostelyje siautėję ginkluoti vyriškiai išgąsdino darbuotoją ir sumušė vyrą.<br>G.Gedminaitės asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 8, 2022, 9:07 AM, atnaujinta Sep 8, 2022, 12:08 PM

"Reikia jūsų pagalbos, klientas turi pistoletą ir juo grasina", - paskambinusi į Bendrąjį pagalbos centrą, pranešė Liepkalnio gatvėje įsikūrusio hostelio darbuotoja. 

Moteris iškart buvo sujungta su policijos budėtojais, kurie išgirdę, kas vyksta į įvykio vietą nusiuntė pareigūnų ekipažą.

Atvykus policininkams, abu triukšmadariai jau buvo sulaikyti. Tai padarė į hostelį iškviesti saugos tarnybos darbuotojai. 

Netrukus pradėjo aiškėti ir pačio įvykio aplinkybės. 

Pasak 38 metų svečių namų darbuotojos, du neprašyti svečiai į pastatą įėjo apie 23.50 val. ir iškart pradėjo kabinėtis prie moters ir šalia buvusio lankytojo. 

Konflikto metu vienas iš atvykusiųjų išsitraukė ginklą, kaip vėliau paaiškėjo pistoletą „Beretta elite 2“ Cal. 177 ir pradėjo juo grasinti tai registratorei, tai hostelio svečiui. 

Pamačiusi, kad konfliktas gali baigtis blogai, moteris paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą, o kol ji kalbėjo su pareigūnais, svečių namų lankytojas toliau aiškinosi santykius su dviem, akivaizdžiai neblaiviais įsibrovėliais.

"Aš įtariau, kad ginklas gali būti pritaikytas šaudyti šratais, todėl pabandžiau jį išmušti užpuolikui iš rankų ir man tai pavyko", - pareigūnams pasakojo 33 metų vyras, kuriam vienas iš atvykėlių per konfliktą trenkė ranka. 

Išsiaiškinus, kas įvyko, policijos pareigūnai abu įsibrovėlius nusprendė išsivežti į policijos komisariatą. 

Jame patikrinus vyrų tapatybes, paaiškėjo, kad vienam jų yra 38, kitam 41 metai. 

Jaunesniam vyrui buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis, į alkoholio matuoklį jis pripūtė net 2,89 promiles. 

Vyresnis vyras taip pat buvo girtas, tačiau jis girtumą tikrintis atsisakė.

Naktį abu triukšmadariai praleido areštinėje, o ketvirtadienį, jau išsiblaivę, galės patys pasiaiškinti, ko jie ėjo į hostelį, kuriame nei vienas negyveno ir, kodėl užpuolė žmones, kurių nepažinojo. 

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šį nusikaltimą jiems gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.