Policijai skambinusios vilnietės planas atsisuko prieš ją: atvykę pareigūnai išvydo girtą šaudantį ir vairuojantį jos mylimąjį

Policijai paskambinusi vilnietė kvietė pagalbą tariamai užpultam draugui, bet pareigūnai sulaikė ne užpuolikus, o merginos mylimąjį. Už tai, kad šaudė gatvėje ir girtas vairavo automobilį, vyras užsidirbo baudžiamąją bylą.

Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Policija.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 4, 2022, 8:38 PM

„Prieš 15 minučių gatvėje aštuoni vyrai užpuolė, primušė mano draugą ir apgadino jo automobilį“, – taip šeštadienį pusę trijų nakties Bendrojo pagalbos centro operatorei aiškino paskambinusi aštuoniolikametė vilnietė.

Pagalbos į Pakraščio gatvę prašiusi mergina ragino policijos pareigūnus paskubėti, nes jos draugas užpuolikų atžvilgiu yra nusiteikęs nedraugiškai.

Kad draugas agresyvus, mergina nemelavo, tačiau, kaip vėliau paaiškėjo, apie užpuolimo aplinkybes sakė netiesą.

Kai policijos pareigūnų ekipažas atvyko į įvykio vietą, joje nei pareiškėjos, nei jos draugo nebuvo, tačiau pareigūnus pasitiko aštuonių vyrų kompanija. Jų papasakota istorija visiškai skyrėsi nuo skambinusios aštuoniolikametės pranešimo.

Vyrų teigimu, jie pareiškėją ir jos draugą pastebėjo kieme stovinčius prie automobilio BMW.

„Jie pykosi, triukšmavo“, – aiškino kompanija.

Manydami, kad merginai galbūt reikia pagalbos, vyrai priėjo prie besiginčijančios poros ir liepė jaunuoliui paleisti merginą, tačiau jis net neketino to daryti.

„Tarp mūsų kilo žodinis konfliktas, jo metu jaunuolis išsitraukė ginklą, pradėjo grasinti ir keliskart iššovė“, – pasakojo vyrai.

Panaudojęs ginklą, pasak konflikto dalyvių, jaunuolis kartu su mergina įsėdo į automobilį BMW 530D, tačiau sprukdamas iš įvykio vietos padarė avariją – neapskaičiavo atstumo tarp automobilių ir kliudė priekyje stovinčio automobilio „BMW 5 Serie“, kuris priklausė vienam iš kieme buvusių vyrų, kairės pusės dureles.

„Jie nuvažiavo S.Batoro gatvės link“, – pareigūnams kryptį parodė vyrai.

Kiek pavažiavę nurodyta gatve pareigūnai netrukus sutiko ir kitus du naktinio konflikto dalyvius – merginą, o netrukus prie garažų šalia savo automobilio stovintį jos draugą.

Pamatęs, kad policininkai eina link jo, vaikinas išsitraukė iš mašinos ginklą ir numetė jį po automobiliu, tačiau, nors ir buvo tamsu, tai neprasprūdo pro pareigūnų akis.

Ištraukus ginklą iš po automobilio paaiškėjo, kad jis dujinis, tačiau kadangi juo buvo šauta į žmones, šaulį pareigūnai nusprendė sulaikyti, o jo draugei liepta eiti namo. Nuvežus vyrą į policijos komisariatą paaiškėjo, kad 26 metų vyras neblaivus, į alkoholio matuoklį jis įpūtė 1,37 promilės alkoholio.

Vyras buvo uždarytas į areštinę, o ryte iš jos išėjo tapęs įtariamuoju pradėtame ikiteisminiame tyrime dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už šį nusikaltimą vilniečiui gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.