Psichotropines tabletes į Suomiją vilkiku gabenęs vyras kalės 6 metus

Teismas 38 metų panevėžietį V.D. pripažino kaltu dėl neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų bei pasikėsinimo jas kontrabanda išgabenti į Suomijos Respubliką. Vyrui skirta reali laisvės atėmimo bausmė.

Psichotropines tabletes į Suomiją vilkiku gabenęs vyras kalės 6 metus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Psichotropines tabletes į Suomiją vilkiku gabenęs vyras kalės 6 metus.<br>V.Balkūno asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 27, 2022, 11:03 AM, atnaujinta Oct 27, 2022, 11:05 AM

Kaip rašoma prokuratūros pranešime, 2021 metų rugsėjį Pasvalio rajone, netoli valstybinės sienos su Latvijos Respublika, VSAT pareigūnai sustabdė patikrinimui vilkiką, kuriuo į Suomijos Respubliką vyko įmonės savininkas V.D. ir vairuotojas. Vilkiko kabinoje buvo rasta ir paimta 9 tūkst. 460 vnt. tablečių „Subutex“, priskiriamų psichotropinėms medžiagoms.

Kaltinimai dėl disponavimo labai dideliu kiekiu psichotropinių medžiagų ir pasikėsinimo jas kontrabanda išgabenti iš Lietuvos buvo pateikti V.D.

Pasak ikiteisminiam tyrimui vadovavusio ir valstybinį kaltinimą teisme palaikiusio prokuroro M.Jurkėno, savo kaltę ikiteisminio tyrimo metu bei vykstant teismo procesui kaltinamasis pripažino tik iš dalies. Jis teigė, kad nepažįstami asmenys jo paprašė už atlygį nugabenti į Suomiją neva tabletes sportui.

Teismo tokie kaltinamojo argumentai neįtikino. Panevėžio apygardos teismas spalio 24 dieną V.D. pripažino kaltu ir skyrė jam galutinę subendrintą 6 metų laisvės atėmimo bausmę.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.