Pavogtų dobilų sėklų jaunas pakruojiškis parduoti nespėjo – sučiuptas per 3 valandas

Pakruojo rajono policijos komisariato pareigūnai, sulaukę pranešimo apie dobilų sėklos vagystę iš Lygumų miestelyje esančios žemės ūkio bendrovės, įtariamąjį demaskavo per tris valandas. 22 metų vaikinas prisipažino vagystę įvykdęs tam, kad, pardavęs grobį, galėtų prasimanyti pinigų. Pakruojo rajono gyventojas, matyt, kitokiu būdu uždirbti pinigų nepripratęs, nes už vagystes bei kitas nusikalstamas veikas yra jau daug kartų teistas.

Pavogtų dobilų sėklų jaunas pakruojiškis parduoti nespėjo – sučiuptas per 3 valandas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Pavogtų dobilų sėklų jaunas pakruojiškis parduoti nespėjo – sučiuptas per 3 valandas.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2022, 9:25 AM, atnaujinta Nov 10, 2022, 9:30 AM

Kaip rašoma Šiaulių apskrities VPK pranešime, bendrovės darbuotojai vagystę pastebėjo lapkričio 7-osios rytą. Arkinio sandėlio, kur buvo sukrauta per 10 tonų dobilų sėklos, durys buvo užrakintos, tačiau tarp dviejų durų dalių buvusio pagalio plyšiui užtaisyti nebebuvo, jis buvo numestas į šoną. Akis užkliuvo už prie durų ant žemės pribarstytos dobilų sėklos.

Bendrovės darbuotojams kilo įtarimas, kad sandėlyje naktį kažkas šeimininkavo. Ir jie neklydo. Patekus į sandėlį, paaiškėjo, kad čia nebėra apie 850 kg dobilų sėklos, kurios bendra vertė siekia beveik tris tūkstančius eurų.

Vagystę tirti pradėję Pakruojo rajono policijos pareigūnai prisiminė, kad analogiška vagystė buvo įvykdyta prieš trejetą metų, irgi lapkričio pradžioje. Tada buvo pavogta apie toną raudonųjų dobilų sėklų. Trys nusikaltimą įvykdę asmenys buvo nustatyti ir nuteisti. Kadangi nusikaltimo braižas šįkart buvo panašus, tad buvo priimtas sprendimas apsilankyti pas vieną iš tada buvusių įtariamųjų. Ir pataikė tiksliai į dešimtuką. Lygumų miestelio gyventoją išdavė jo batai, kurių vidus ir padai buvo aplipę sėklomis.

Pasirodo, vyras, atplėšęs arkinio sandėlio sienos skardą, pateko į vidų ir ten darbavosi naktį iš spalio 5-osios į 6-ąją. Į maišus pripylęs sėklos, ją pro skylę sienoje išberdavo lauk, o paskui išlindęs ją susemdavo į maišus ir nutempdavo paslėpti tos pačios bendrovės teritorijoje. Čia pareigūnai ir surado paslėptų 10 plastikinių maišų su dobilų sėklomis.

Įtariamasis rengėsi juos kitą dieną pasiimti ir parduoti. Tačiau pareigūnai buvo operatyvesni ir sutrukdė vagystę įvykdyti iki galo. Vaikinui pradėtas eilinis ikiteisminis tyrimas dėl vagystės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.