Girto vilkiko vairuotojo iš Lietuvos nuotykiai Lenkijoje: sukėlė avariją, pabėgo, bet paskui pats prisidavė

Girtas lietuvis vilkiko vairuotojas Lenkijoje sukėlė avariją ir paspruko iš įvykio vietos. 56 metų avarijos kaltininkas rastas gana toli nuo avarijos vietos. Jis buvo sulaikytas, dabar jam gresia laisvės atėmimas iki 2 metų.

 Nuo vilkiko smūgio „Audi“ net apsisuko.<br> Lenkijos policijos/pomorska.policja.gov.pl nuotr.
 Nuo vilkiko smūgio „Audi“ net apsisuko.<br> Lenkijos policijos/pomorska.policja.gov.pl nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 23, 2022, 11:43 AM

Kaip pranešė Lenkijos policija, praėjusią savaitę Malborke (miestas šiaurinėje Lenkijoje, Pamario vaivadijoje). Policijai buvo pranešta apie avariją, per kurią susidūrė vilkikas ir lengvasis automobilis „Audi“. Atvykę pareigūnai nustatė, kad persirikiuodamas vilkikas savo priekaba kabino lengvojo automobilio priekį. Smūgis buvo toks stiprus, kad „Audi“ nuo jo apsuko.

Po avarijos vilkikas nesustojo ir nuvažiavo toliau. „Audi“ vairuotojas nenukentėjo.

Po kurio laiko pagalbos telefono 112 operatorė susisiekė su Malborko policijos budėtojais ir perdavė jiems Lietuvos piliečio telefono numerį, kuris paskambinęs tvirtino, jog Malborke pateko į eismo įvykį. Kalbėdami su lietuviu pareigūnai nustatė, kad jis miško aikštelėje visai kitame rajone už keliasdešimties kilometrų nuo Malborko. Todėl buvo paprašyta Gdansko Starogardo (miestas šiaurės vakarų Lenkijoje, Pamario vaivadijoje, apie 50 km į pietus nuo Gdansko–Gdynės–Sopoto „trimiesčio“) pareigūnų pagalbos.

Pagal turimą informaciją Gdansko Starogardo kelių policijos pareigūnai vienoje iš miško aikštelių iš tiesų surado vilkiką, ant kurio matėsi buvusios avarijos pėdsakai. Paaiškėjo, kad vilkiko vairuotojas 56 metų lietuvis yra girtas. Į alkotesterį jis pripūtė maždaug 1 prom.

Lietuvis buvo sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą. Jam jau pareikšti įtarimai dėl to, kad vairavo girtas, sukėlė grėsmę eismo saugumui ir pabėgo iš įvykio vietos. Dabar jam gresia laisvės atėmimas iki 2 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.