Po daugiau nei 10 metų sulaikytas vienas ieškomiausių Europos nusikaltėlių A. Balbušovas

Penktadienio rytą po ilgo ir kruopštaus pareigūnų pasirengimo sulaikytas Aurimas Balbušovas. Vyras buvo Lietuvos policijos ir Europolo ieškomiausių asmenų sąraše.

 Aurimas Balbušovas.<br> Policijos nuotr.
 Aurimas Balbušovas.<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2022, 10:43 PM, atnaujinta Nov 26, 2022, 7:19 AM

Kaip „Facebook“ paskyroje pranešė buvęs policijos generalinis komisaras, šiuo metu Lietuvos policijos atašė Jungtinėje Karalystėje Linas Pernavas, A.Balbušovas 2011 metais buvo pripažintas kaltu dėl labai didelio kiekio narkotinių medžiagų įgijimo, laikymo, gabenimo su tikslu jas parduoti ir kontrabandos.

Naujienų portalas lrytas.lt dar šių metų rudenį rašė, jog A.Balbušovas (gim. 1983 m.) buvo nuteistas 10 metų laisvės atėmimo bausme. Vyras kartu su bendrininkais organizavo ir vykdė narkotinės medžiagos – kanapių ir jų dalių – įgijimą užsienyje bei gabenimą į Lietuvos Respubliką, turint tikslą šią medžiagą platinti.

Europolas skelbė, kad kvaišalus vyras į Lietuvą gabeno iš Ispanijos per Vokietiją.

Pranešama, kad A.Balbušovas nuo teisėsaugos slapstėsi daugiau nei dešimtmetį.

„Sulaikymo metu (jau tradiciškai), pateikė suklastotus dokumentus, tačiau labai greitai suprato, kad tai nepadės. Dėkui Telšių ir Šiaulių apskrities policijos, o taip pat ir JK kolegoms! Na ką, dar vienam „Game Over“, o likusiems linkėjimai nuo manęs ir mano kolegų, iki greito, tuoj pasibelsime ir į Jūsų duris!“, – „Facebook“ paskyroje rašė L.Pernavas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.