Korupcijos byloje buvęs profesinio mokymo centro vadovas nubaustas 12,5 tūkst. eurų bauda

Klaipėdos apylinkės teismas Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) tirtoje byloje dėl kyšininkavimo ir dokumentų suklastojimo pripažino kaltu buvusį Klaipėdos Ernesto Galvanausko profesinio mokymo centro direktoriaus pavaduotoją infrastruktūrai Aldeviną Viluckį. Teismas nuteistam asmeniui skyrė 12 500 eurų baudą ir valstybės naudai konfiskavo 6730 eurų.

Korupcijos byloje buvęs profesinio mokymo centro vadovas nubaustas 12,5 tūkst. eurų bauda.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Korupcijos byloje buvęs profesinio mokymo centro vadovas nubaustas 12,5 tūkst. eurų bauda.<br>R.Jurgaičio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 9, 2022, 11:22 AM

Kaip praneša STT, ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko STT Klaipėdos valdyba, tyrimą kontroliavo – Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorė.

Bylos duomenimis buvęs profesinio mokymo centro direktoriaus pavaduotojas, būdamas atsakingu už centro infrastruktūros pirkimų vykdymą ir statybos darbų priėmimą, 2017–2018 metais sistemingai reikalavo kyšių ir per keletą kartų iš privačios bendrovės, veikiančios inžinerinių sistemų ir tinklų aptarnavimo srityje, priėmė daugiau nei 6700 eurų kyšį. Už neteisėtą atlygį, kaip įtariama, buvo sudarytos palankios sąlygos bendrovei dalyvauti ir laimėti viešuosius pirkimus bei vykdyti sutartis.

Bendrovės vadovas atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės už kyšio davimą, nes iš jo buvo reikalauta kyšio ir iki jo pripažinimo įtariamuoju, jis savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugai.

Nuosprendis per dvidešimt dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Primename, kad asmuo gali būti atleidžiamas nuo baudžiamosios atsakomybės už papirkimą, jeigu iš jo buvo reikalaujama kyšio ar provokuojama duoti kyšį ir jis, tiesiogiai arba netiesiogiai pats ar per tarpininką pasiūlęs ar pažadėjęs duoti arba davęs kyšį, per įmanomai trumpiausią laiką, bet ne vėliau negu iki jo pripažinimo įtariamuoju, savanoriškai apie tai pranešė teisėsaugos institucijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.