„Bankininkas“ išmelžė patiklią alytiškę pensininkę

Alytaus kriminalistai ieško sukčiaus, kuris iš pensininkės sąskaitos iššlavė visas santaupas. 72 metų dzūkės nuostoliai – beveik 16 tūkstančių eurų.

Bankininku prisistatęs nepažįstamasis išvilioko iš pensininkės prisijungimo prie sąskaitos duomenis, o po to ištuštino sąskaitą.<br>R.Neverbicko asociatyvioji nuotr.
Bankininku prisistatęs nepažįstamasis išvilioko iš pensininkės prisijungimo prie sąskaitos duomenis, o po to ištuštino sąskaitą.<br>R.Neverbicko asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-10 08:11, atnaujinta 2022-12-10 08:14

Į Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnus moteris kreipėsi penktadienį prieš pietus. Alytiškė meldė padėti atgauti viso gyvenimo santaupas.

Telefoninis sukčius moterį apgavo daugybę kartų išbandytu metodu. Vyriškis gruodžio 8-osios vidurdienį paskambino pensininkei ir prisistatė esąs banko darbuotojas.

Nepažįstamasis išviliojo iš patiklios alytiškės prisijungimo prie elektroninės bankininkystės kodus ir iš sąskaitos pasisavino 15 tūkstančių 980 eurų.
  
Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimo. Už šį nusikaltimą baudžiama bauda, areštu arba laisvės atėmimu iki 6 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?