Suklastotais dokumentais įgijęs bendrovę šiaulietis laukia teismo sprendimo

Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras kreipėsi į teismą su pareiškimu dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu, prašydamas 34-erių šiaulietį pripažinti kaltu dėl dokumentų suklastojimo.

Bendrovę įsigijęs su suklastotais dokumentais šiaulietis laukia teismo verdikto. <br> Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Bendrovę įsigijęs su suklastotais dokumentais šiaulietis laukia teismo verdikto. <br> Lietuvos Respublikos prokuratūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 19, 2022, 11:39 AM

Kaip praneša Lietuvos Respublikos prokuratūra, ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2017 metų gruodžio mėnesį šiaulietis, siekdamas pasipelnyti, sutiko su pažįstamojo pateiktu pasiūlymu už piniginį atlygį apgaulingai įsigyti bendrovę. Vyras, neturėdamas nieko bendro su minėta bendrove, iš anksto žinodamas, kad nebus jos direktoriumi, jos vardu veiklos nevykdys, prekių ir paslaugų nepirks, pasirašė akcijų pirkimo-pardavimo sutartį, bendrovės dokumentų perdavimo priėmimo aktą bei transporto priemonių perdavimo priėmimo aktą.

2018 metų sausio mėnesį kaltinamasis pasirašė vienintelio akcininko sprendimą, kuriuo atleido ankstesnį bendrovės direktorių iš pareigų ir paskyrė jas eiti save. Tęsdamas nusikalstamus veiksmus, vyras šiuos tikrovės neatitinkančius duomenis apie akcininko ir direktoriaus pasikeitimą patvirtino ir pateikė užregistruoti į juridinių asmenų registrą valstybės įmonei Registrų centrui.

Atsižvelgdamas į tai, kad asmuo pripažino savo kaltę, nuoširdžiai gailėjosi tokio savo poelgio, o nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės buvo aiškios, Šiaulių apygardos prokuratūros prokuroras prašė Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų užbaigti procesą šioje byloje teismo baudžiamuoju įsakymu ir skirti šiauliečiui 1 800 Eur dydžio baudą. Kito asmens, įtraukusio šiaulietį į šią nusikalstamą veiką, atžvilgiu ikiteisminis tyrimas atskirtas ir šiuo metu atliekamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.