G. Ruseckas pripažintas kaltu: skirta 40 tūkst. eurų dydžio bauda

Panevėžio apygardos teismas šiandien paskelbė nuosprendį vilniečiui advokatui Gintarui Ruseckui. Teismas pripažino šį teisininką kaltu dėl prekybos poveikiu – bylos duomenimis, 2018 metais G.Ruseckas susitarė su kitu advokatu D.Z., kad už 22 tūkst. eurų dydžio kyšį pastarasis paveiks vieną Lietuvos apeliacinio teismo teisėją.

Advokatas Gintaras Ruseckas<br>V.Balkūno nuotr.
Advokatas Gintaras Ruseckas<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-12-29 15:44, atnaujinta 2022-12-29 15:51

Kaip praneša Lietuvos Respublikos specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), ikiteisminiam tyrimui vadovavo Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras, o jį atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Centrinės tyrimų valdybos pareigūnai. Ši byla buvo atskirta iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo dėl galimos plataus masto teisėjų, advokatų ir kitų asmenų korupcijos.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, 2018-ųjų pavasarį priimtu Vilniaus apygardos teismo nuosprendžiu keturi asmenys buvo nuteisti už dokumentų klastojimą, apgaulingą apskaitos tvarkymą ir turto iššvaistymą. Jiems buvo skirtos baudos arba lygtinės laisvės atėmimo bausmės. Teismas iš vieno nuteistųjų taip pat konfiskavo beveik pusės milijono eurų vertės turto. Nuteistieji šį nuosprendį apskundė Apeliaciniam teismui.

Tyrimo duomenimis, šiuos nuteistuosius atstovavęs G.Ruseckas tikėjosi, kad jo ginamųjų apeliacinius skundus nagrinėjęs teisėjas už neteisėtą atlygį sutiks panaikinti pirmos instancijos teismo nuosprendį ir išteisins jo atstovaujamus asmenis. Tuo tikslu jis kreipėsi į advokatą D.Z. ir susitarė su juo, kad už 22 tūkst. eurų dydžio kyšį pastarasis paveiks nurodytą Lietuvos apeliaciniame teismo teisėją.

Valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Mantas Jurkėnas, sakydamas baigiamąją kalbą, už šią nusikalstamą veiką teismo prašė kaltinamajam G.Ruseckui skirti 50 tūkst. eurų dydžio baudą.

Išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, šiandien Panevėžio apygardos teismas G.Rusecką pripažino kaltu dėl prekybos poveikiu šiame epizode ir skyrė jam 40 tūkst. eurų dydžio baudą.

Pirmos instancijos teismo nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.