Jurbarko prievartautojo byla vėl stringa: baigiamosios kalbos taip ir nebuvo pasakytos

16-metės išprievartavimu kaltinamo 21 metų jurbarkiečio Manto Icikevičiaus byla vėl ėmė strigti – nuo platų atgarsį visuomenėje sukėlusio nusikaltimo praėjo jau beveik 4 metai, tačiau procese dar toli gražu nėra padėtas taškas. Klaipėdos apygardos teisme antradienį turėjo būti sakomos baigiamosios kalbos, tačiau posėdis buvo atidėtas dėl dviejų advokatų, atstovaujančių M. Icikevičių ir jo auką, ligų.

 M. Icikevičiaus bylos posėdį vėl teko atidėti. <br> A. Pilaitienės nuotr. 
 M. Icikevičiaus bylos posėdį vėl teko atidėti. <br> A. Pilaitienės nuotr. 
 M. Icikevičiaus bylos posėdį vėl teko atidėti. 
 M. Icikevičiaus bylos posėdį vėl teko atidėti. 
 M. Icikevičiaus bylos posėdį vėl teko atidėti. <br> A. Pilaitienės nuotr. 
 M. Icikevičiaus bylos posėdį vėl teko atidėti. <br> A. Pilaitienės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 11, 2023, 9:15 PM

Tai naujienų portalui lrytas.lt patvirtino Klaipėdos apygardos teismo atstovė spaudai Dovilė Saulėnienė.

Kada įvyks artimiausias posėdis, dar nėra suderinta.

Tai jau ne pirmas kartas, kuomet posėdžius šioje byloje tenka atidėti.

2022 metų rugsėjį tai buvo padaryta, M. Icikevičiui patekus į avariją Pagėgių apylinkėse.

2021 metų spalį bylos svarstymas tame pačiame teisme sustojo, paskyrus kaltinamajam psichiatrinę ekspertizę, kurios išvados buvo gautos tik maždaug po pusmečio.

Dėl tų pačių nusikaltimų vyksta jau antras procesas.

2019 metų gegužės 26-osios naktį Tauragės rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje vykusiame moksleivių iš skirtingų Jurbarko krašto mokyklų vakarėlyje M. Icikevičius išprievartavo ir itin žiauriai sumušė 16 metų merginą, su kuria nebuvo pažįstamas. Kelis metus ji gydėsi itin sudėtingą ir skausmingą dvigubą žandikaulio lūžį, ištvėrė ne vieną operaciją.

Pirmo proceso metu rytų kovos menų turnyrų prizininkas M. Icikevičius kalėjimo išvengė, atsipirkęs Tauragės ir Klaipėdos teisėjų skirta lygtine 3 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausme, tačiau nukentėjusios merginos ir prokuratūros skundus išnagrinėjęs Aukščiausiasis teismas 2021 metų nusprendė bylą grąžinti Klaipėdos apygardos teismui, įžvelgęs kolegų iš žemesnių teismo instancijų klaidas.

M. Icikevičius buvo pripažintas kaltu dėl dviejų lytinių nusikaltimų epizodų – įvykdyto seksualinio prievartavimo ir pasikėsinimo išžaginti. Jis prisipažino dėl abiejų epizodų. 

Pasak prokurorų, iš pradžių ikiteisminio tyrimo metu M. Icikevičius savo kaltę neigė – prisipažino tiktai prispirtas įkalčių.

Antras teismo procesas trunka jau daugiau nei pusantrų metų, ir tai – tik pirmoje instancijoje.

Neseniai tarp prievartautojo ir jo aukos buvo pasirašytas susitarimas dėl žalos atlyginimo, po kurio nukentėjusioji teigė, jog dėl bausmės dydžio tesprendžia teismas.

Tuo tarpu uostamiesčio prokuroras Aurelijus Stanislovaitis įsitikinęs, kad sunkius nusikaltimus padariusiam, itin žiauriai merginą sumušusiam smurtautojui tikslinga skirti realų laisvės atėmimą: „Jo veiksmai – siaubingi“.

Be didžiulio dvasinio sukrėtimo mergina ilgą laiką jautė ir fizinių sužalojimų pasekmes. Po sumušimo ji buvo paguldyta į Kauno klinikų reanimaciją.

Nusikaltimo metu M. Icikevičiui buvo 17, o jo aukai – 16 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.