Prokuratūra apskundė buvusio teisėjo S.Lemežio išteisinimą ir bausmę advokatui R.Mikliušui

Generalinė prokuratūra Lietuvos apeliaciniam teismui apskundė buvusio teisėjo Stasio Lemežio išteisinimą dėl kyšininkavimo ir advokatui Romualdui Mikliušui skirtą, jos teigimu, pernelyg švelnią bausmę.

Stasys Lemežis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Stasys Lemežis.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 12, 2023, 11:41 AM

Prokuratūros nuomone, pirmos instancijos teismas netinkamai pritaikė baudžiamąjį įstatymą, padarė esminių baudžiamojo proceso kodekso pažeidimų, o nuosprendyje išdėstytos teismo išvados neatitinka bylos aplinkybių.

Pernai gruodžio 21 dieną Klaipėdos apygardos teismo nuosprendžiu advokatas R. Mikliušas buvo pripažintas kaltu dėl dviejų prekybos poveikiu epizodų. Teismas konstatavo, kad minėtas teisininkas, pasinaudodamas savo pažintimis, 2018 metų pabaigoje siekė, kad kitas advokatas už neteisėtą piniginį atlygį paveiktų tuometinį Vilniaus apygardos teismo teisėją S. Lemežį.

Pirmos instancijos teismas kaltu pripažintam R. Mikliušui skyrė subendrintą 7,3 tūkstančių eurų dydžio baudą.

Eksteisėją S. Lemežį teismas išteisino konstatavęs, kad kaltinimai dėl jo kyšininkavimo abiejuose epizoduose yra nepagrįsti.

Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamentas šią savaitę pateikė apeliacinį skundą Lietuvos apeliaciniam teismui.

Ši byla yra atskirta iš didelės apimties ikiteisminio tyrimo dėl galimos plataus masto teisėjų, advokatų ir kitų asmenų korupcijos. Tyrimą atliko Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.