Gyvenimo pamokos neišmokęs telšiškis keliaus už grotų

Už kontrabandinių cigarečių ir naminės degtinės laikymą kartą jau baustas telšiškis 60 metų Romanas Kačinskis manė, kad antrą kartą neįklius, ir toliau tęsė šią nelegalią veiklą.

 Per kratas pareigūnai rado ne tik kontrabandinių cigarečių, bet ir naminės degtinės bei kvaišalų. <br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
 Per kratas pareigūnai rado ne tik kontrabandinių cigarečių, bet ir naminės degtinės bei kvaišalų. <br> V.Ščiavinsko asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2023, 4:09 PM

Taip neatsitiko. Naminę degtinę automobiliu vežusį telšiškį sustabdė policijos pareigūnai, o per kratas jo namuose ir sodyboje rado ne tik naminės degtinės bei kontrabandinių cigarečių, bet ir kvaišalų.

Šią R.Kačinskio „veiklą“ įvertinęs Šiaulių apygardos teismas pripažino jį kaltu dėl naminės degtinės gabenimo bei laikymo, kontrabandinių cigarečių laikymo ir disponavimo kvaišalais.

Vyrui teismas skyrė septynerių metų laisvės atėmimo baudą. Šią bausmę subendrinus su už anksčiau įvykdytą nusikaltimą paskirta bausme laisvės atėmimo terminas nepailgėjo, tačiau už grotų keliausiančiam R.Kačinskiui dar teks sumokėti ir 5 tūkstančių eurų baudą.

Naminę slėpė mineralinio vandens buteliuose

R.Kačinskio vairuojamą automobilį „Volkswagen Golf“ Telšiuose budėję policijos pareigūnai sustabdė 2021 metų rugpjūčio 22 dieną.

Policininkams į akis krito automobilio salone gulėję plastikiniai mineralinio vandens buteliai. Jų vyras vežėsi penkiolika. Dar penki mineralinio vandens gulėjo automobilio bagažinėje.

Paklaustas, kas yra buteliuose, vairuotojas atsakė, kad buteliuose yra tai, kas ir parašyta ant etikečių – mineralinis vanduo.

Atsukus vieno butelio kamštį į nosį tvokstelėjo naminės degtinės kvapas. Naminės degtinės buvo sklidini ir kiti buteliai.

Per kratas rado ir kvaišalų

R.Kačinskį sulaikę pareigūnai iškart atliko kratą jo namuose ir sodyboje.

Telšiškio namuose dar buvo rasta daugiau nei 50 litrų naminės degtinės, o sodyboje – keturi tūkstančiai pakelių kontrabandinių cigarečių ir 472 gramai amfetamino.

Į metalinę dėžę įdėti kvaišalai buvo paslėpti ūkiniame pastate.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas R.Kačinskis neneigė namuose ir sodyboje laikęs naminę degtinę bei kontrabandines cigaretes, tačiau kratėsi bet kokios atsakomybės dėl kvaišalų.

Naminė degtinę sakė pirkęsis sau

Naminės degtinės telšiškis aiškino įsigijęs savo reikmėms – neva butų sau pasidaręs įvairių uogų antpilo. Naminę degtinę, kuri buvo rasta automobilyje, vyras tvirtino vežęs krikštynoms.

R.Kačinskis neneigė kontrabandines cigaretes iš nepažįstamų žmonių pirkęs norėdamas užsidirbti.

Cigaretes, kurių vertė siekė beveik 14 tūkstančių eurų, savo sodyboje slėpęs telšiškis sakė, kad susigundė pas jį užsukusių nepažįstamų vyru pasiūlymu pasipelnyti prekiaujant kontrabandinėmis cigaretėmis.

Apie kvaišalus tvirtino nieko nežinojęs

Ir per ikiteisminį tyrimą, ir teisme R.Kačinskis kategoriškai neigė ką nors žinojęs apie jo sodyboje slepiamus kvaišalus.

Telšiškis aiškino, kad ūkinio pastato, kuriame buvo rastas amfetaminas, durų jis nerakindavo.

Be to, pasak R.Kačinskio šiuo ūkinių pastato naudojosi dabar jau miręs jo draugas, kuris čia laikė vyną, alų ir cigaretes.

Kaltinamojo versija teismo neįtikino

Teismui tokia kaltinamojo versija pasirodė neįtikima. Ji nebuvo patvirtinta jokiais kitais duomenimis.

Todėl teismas R.Kačinskio versiją apie nežinia kaip jo ūkiniame pastate atsiradusius kvaišalus įvertino, kaip menamo pobūdžio pamąstymus.

Nuo griežtos bausmės jo pateikta versija R.Kačinskio neišgelbėjo.

Už grotų šis anksčiau jam gyvenimo suteiktos pamokos taip ir neišmokęs telšiškis keliaus nuosprendžiui įsiteisėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.