Su dviem tūkstančiais kontrabandinių cigarečių pakelių įkliuvęs Šiaulių rajono gyventojas tvirtino esąs užkietėjas rūkalius

Automobilio bagažinėje keturias kontrabandinių cigarečių dėžes vežęs Šiaulių rajono gyventojas 40 metų Evaldas Astrauskis kelionės tikslo nepasiekė.

 Išvydęs policininkus vairuotojas sutriko. Toks vyro elgesys pareigūnams sukėlė įtarimų.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka 
 Išvydęs policininkus vairuotojas sutriko. Toks vyro elgesys pareigūnams sukėlė įtarimų.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotrauka 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2023, 3:57 PM

Automobiliu „Volvo V70 važiavusį vyrą pernai spalio 5 dieną sustabdė Šiaulių rajone budėję policijos pareigūnai.

Bagažinėje – kontrabandinės cigaretės

Išvydęs policininkus, vairuotojas sutriko. Toks vyro elgesys policininkams sukėlė įtarimų.

Pareigūnai paprašė atidaryti automobilio bagažinę.

Čia jie pamatė keturias, kuriose buvo Lietuvos Respublikomis nepažymėti cigarečių „Winston Blue“ pakeliai.

E.Astrauskis neneigė, kad šios cigaretės priklauso jam. Policijos komisariate nuodugniai patikrinus automobilio bagažinę joje buvo rasti du tūkstančiai kontrabandinių cigarečių pakelių.

Šio nelegalaus krovinio vertė siekė 7 tūkstančius 745 eurus.

Išgąsdino sodyboje atlikta krata

Ikiteisminį tyrimą pradėjusiems pareigūnams E.Astrauskis tvirtino cigaretes prikęs iš nepažįstamo asmens savo reikmėms, o gabenęs jas atsitiktinai, nes pamiršo, kad cigaretes pasidėjo į automobilio bagažinę.

Vyras aiškino įsigytas cigaretes iš pradžių laikęs sodyboje, paslėptas po šiaudais, o vėliau jas įsiėjo į automobilio bagažinę ir apie tai pamiršo.

Cigaretes į automobilį E.Astrauskis sakė perdėjęs po anksčiau jo sodyboje atliktos kratos, per kurią šių cigarečių kratą atlikę pareigūnai nerado.

Vyras sakė norėjęs šias „savo reikmėms“ įsigytas cigaretes sunaikinti, nes „nenorėjo nemalonumų“, tačiau pamiršo tai padaryti.

Procesą baigė baudžiamuoju įsakymu

Kadangi E.Astrauskis neneigė pirkęs kontrabandinių cigarečių, gailėjosi dėl padaryti nusikaltimo ir sutiko su prokuroro jam pasiūlyta bausme, šį ikiteisminį tyrimą buvo nuspręsta baigti baudžiamuoju įsakymu.

Prokuroro pareiškimą dėl proceso užbaigimo baudžiamuoju įsakymu išnagrinėjusi Šiaulių apylinkės teismo Šiaulių rūmų teisėja Daiva Domeikienė E.Astrauskį pripažino kaltu dėl neteisėto akcizais apmokestinamų prekių įgijimo ir gabenimo ir skyrė penkių tūkstančių eurų baudą bei konfiskavo automobilį „Volvo V70“, kuriuo vyras vežė kontrabandines cigaretes.

Paskirtą baudą E.Astraukis privalės sumokėti per vienerius metus.

Pareigūnai tiria ir kitus nusikaltimus

Teismas kaltinamajai paaiškino, kad neturint lėšų sumokėti baudą, teismas nuteistojo sutikimu šią bausmę gali pakeisti viešaisiais darbais.

Jeigu E.Astrauskis vengtų sumokėti baudą, teismas ją galėtų pakeisti į kitą bausmę.

Tuo nemalonumai kontrabandines cigaretes gabenusiam Šiaulių rajono gyventojui nesibaigė.

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai E.Astrauskio ir dar dviejų asmenų atžvilgiu atlieka ikiteisminį tyrimą dėl dėl dešimties nusikalstamų veikų, iš kurių viena yra tokia pati, už kurią šis Šiaulių rajono gyventojas jau gavo baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.