Į pensininkės namus įsiveržusios moterys šeimininkavo kaip savuose: senolė liko be visų santaupų

Švenčionių rajono policijos pareigūnai aiškinasi, kas apvogė 84 metų Švenčionėlių gyventoją. Pasak senolės, nusikaltėlė kieme iš jos atėmė namo raktus, atsirakino duris, surado, kur ji laiko savo santaupas ir jas paėmė.

Vagilė pensininkės namuose elgėsi itin įžūliai - pati atsirakino duris, išvertė spintas ir pagrobė visas moters santaupas.   <br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Vagilė pensininkės namuose elgėsi itin įžūliai - pati atsirakino duris, išvertė spintas ir pagrobė visas moters santaupas.   <br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Vagilė pensininkės namuose elgėsi itin įžūliai - pati atsirakino duris, išvertė spintas ir pagrobė visas moters santaupas.   <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Vagilė pensininkės namuose elgėsi itin įžūliai - pati atsirakino duris, išvertė spintas ir pagrobė visas moters santaupas.   <br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2023-01-25 17:56

Apie šį įvykį Bendrojo pagalbos centro (BPC) operatorei antradienį, apie 13.20 val., pranešė nukentėjusios pensininkės dukra.

„Prieš penkias minutes į mano motinos namus užėjo nepažįstama moteris, kuri pastūmė mano mamą ir atėmė pinigus“, – BPC darbuotojai pasakojo moteris.

Policijos pareigūnams nuvykus į Žemutinę gatvę, kur gyvena nukentėjusioji, paaiškėjo, kad viskas buvo šiek tiek kitaip, nei pasakojo skambinusioji.

Senolė pareigūnams papasakojo, kad buvo savo namo kieme, kai iš kažkur atvažiavo ir sustojo tamsios spalvos automobilis.

Iš jo, pasak senutės, išlipo trys nepažįstamos moterys, kurios nekviestos užėjo į jos kiemą ir pradėjo siūlyti jai pirkti kažkokias prekes.

Kai pensininkė atsakė, kad jai nieko nereikia ir ji tikrai nieko nepirks, viena iš atvykėlių pradėjo elgtis agresyviai.

Pamačiusi moters rankose laikomus raktus nuo namo, ji juos išplėšė iš senutės rankų, pati atsirakino namo duris ir pradėjo tikrinti visas spintas ir spinteles, ieškodama vertingų daiktų.

Virtuvėje vagilė pagaliau rado tai, ko ieškojo. Vienoje spintelėje ji aptiko ryšulį, kuriame senutė laikė savo santaupas ir jį paėmusi spruko pro duris.

Pensininkė dar bandė apginti savo turtą, užstojo nusikaltėlei kelią, tačiau ši ją grubiai pastūmė.

Pagrobusios pinigus, pasak nukentėjusios, visos trys moterys sėdo į savo automobilį ir nuvažiavo į Švenčionių pusę.

„Ryšulyje buvo visos mano santaupos. Apie 1300 eurų“, – pareigūnams guodėsi pensininkė.

Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas. Nusikaltėlėms, jei pareigūnams pavyks jas surasti, už šį nusikaltimą gresia viešieji darbai, bauda, laisvės apribojimas, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Sausio 24 d. apie 13 val. 15 min. Švenčionių r., Švenčionėliuose, Žemutinė g., į moters (gimusios 1938 m.) namo kiemą atėjusios trys nepažįstamos moterys pasiūlė pirkti prekių, o jai atsisakius, viena jų, paėmusi namų raktus ir atrakinusi duris, pavogė apie 1 300 eurų. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 178 str. 2 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.